advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Het mooie weer in de Alpen zorgt niet alleen voor mooie zomerse temperaturen, maar zorgt ook voor een grote kans op lawines. Er zijn er diverse afgegaan waarbij een aantal skiërs gewond raakten.

Lawineairbag geactiveerd

Een tourskiers belandde in het ziekenhuis nadat een lawine afging. Een van de mannen, een 35 jarige Duitser, werd 200 meter door de sneeuw meegesleurd. Gelukkig kon hij zijn lawineairbag activeren. Ondanks dat raakte hij toch zwaar gewond.

Sneeuwschoenen

In de Lechtaler Alpen werd een vrouw ook 200 meter door een lawine meegesleurd toen ze op sneeuwschoenen op weg was van de Hanauer hut in Imst naar het dal. De 52-jarige Duitse werd zwaar gewond naar het ziekenhuis gevlogen.

In het Stubaital hadden twee tourskiers geluk toen gisteren net aan een lawine achter ze loskwam die ze tenauwernood konden ontwijken.

lawine
Lawine Lusens © Liebl Daniel/zeitungsfoto.at

In het Selltraintal, in de buurt Lüsens, ging een spontane lawine af (zie foto). Er werd eerst nog gedacht dat zich onder de sneeuw zouden bevinden, maar na inspectie bleek dat dat niet het geval was.

Bron: tt.com

 

advertentie