Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Grote kans op lange files naar de sneeuw dit weekend!

Door Edwin Hagenouw | Bron: ANWB.NL

Dit weekend (16/17 februari 2019) krijgt de regio Noord een week vakantie. De verwachting is dat wintersporters zaterdag 16 februari in lange files naar de sneeuw terecht komen. De grootste kans daarop is in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. In die landen hebben de scholen ook vakantie, bovendien zijn de sneeuwcondities er nu uitstekend. 

Prognose Duitsland

In Duitsland wordt het vanaf vrijdagmiddag 15 februari al druk. Op zaterdagochtend is het aansluiten in de files op de A5 Karlsruhe – Bazel, A7 Ulm – Füssen, A8 Stuttgart – München – Salzburg en op de A93 tussen Rosenheim en Kufstein.
Actuele verkeersinformatie Duitsland
Winter(sport)verkeersinformatie Duitsland

Prognose Frankrijk

In Frankrijk is het zaterdag 16 februari de hele dag erg druk ten oosten van Lyon, op de A40 Mâcon – Chamonix en op de A43 Lyon – Chambéry. Vooral de laatste kilometers van de N90 Albertville – Bourg St. Maurice bij Moûtiers gaan erg traag.
Actuele verkeersinformatie Frankrijk
Winter(sport)verkeersinformatie Frankrijk

Prognose Oostenrijk

In Oostenrijk is het zaterdag filerijden op de Fernpasstrasse, de B179 tussen de Duitse grens en Nassereith. Verder loopt het verkeer op de A10 Salzburg – Villach, op de A12 Kufstein – Innsbruck – Landeck en op de S16, de Arlbergstrasse, op veel plaatsen vast.
Terugkerende wintersporters moeten rekening houden met controles bij de grensovergangen met Duitsland. De wachttijd kan oplopen tot meer dan een uur.
Actuele verkeersinformatie Oostenrijk
Winter(sport)verkeersinformatie Oostenrijk

Prognose Zwitserland

In Zwitserland zijn de A1 Zürich – Bern en de A2 Bazel – Chiasso bij de Sint Gotthardtunnel de belangrijkste knelpunten.
Actuele verkeersinformatie Zwitserland
Winter(sport)verkeersinformatie Zwitserland

Volg via Twitter (@ANWBEuropa) de actuele Europese verkeersinformatie

Regelgeving winterbanden en sneeuwkettingen

Hoe zit dat nou ook alweer met de regels en verplichtingen betreffende winterbanden en sneeuwkettingen. Veel informatie daarover kun je hier lezen: winterbanden | sneeuwkettingen.

(Visited 352 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer