Grote kans op lange files naar de sneeuw dit weekend!

Door Edwin Hagenouw | Bron: ANWB.NL

Dit weekend (16/17 februari 2019) krijgt de regio Noord een week vakantie. De verwachting is dat wintersporters zaterdag 16 februari in lange files naar de sneeuw terecht komen. De grootste kans daarop is in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. In die landen hebben de scholen ook vakantie, bovendien zijn de sneeuwcondities er nu uitstekend.

Prognose Duitsland

In Duitsland wordt het vanaf vrijdagmiddag 15 februari al druk. Op zaterdagochtend is het aansluiten in de files op de A5 Karlsruhe – Bazel, A7 Ulm – Füssen, A8 Stuttgart – München – Salzburg en op de A93 tussen Rosenheim en Kufstein.
Actuele verkeersinformatie Duitsland
Winter(sport)verkeersinformatie Duitsland

Prognose Frankrijk

In Frankrijk is het zaterdag 16 februari de hele dag erg druk ten oosten van Lyon, op de A40 Mâcon – Chamonix en op de A43 Lyon – Chambéry. Vooral de laatste kilometers van de N90 Albertville – Bourg St. Maurice bij Moûtiers gaan erg traag.
Actuele verkeersinformatie Frankrijk
Winter(sport)verkeersinformatie Frankrijk

Prognose Oostenrijk

In Oostenrijk is het zaterdag filerijden op de Fernpasstrasse, de B179 tussen de Duitse grens en Nassereith. Verder loopt het verkeer op de A10 Salzburg – Villach, op de A12 Kufstein – Innsbruck – Landeck en op de S16, de Arlbergstrasse, op veel plaatsen vast.
Terugkerende wintersporters moeten rekening houden met controles bij de grensovergangen met Duitsland. De wachttijd kan oplopen tot meer dan een uur.
Actuele verkeersinformatie Oostenrijk
Winter(sport)verkeersinformatie Oostenrijk

Prognose Zwitserland

In Zwitserland zijn de A1 Zürich – Bern en de A2 Bazel – Chiasso bij de Sint Gotthardtunnel de belangrijkste knelpunten.
Actuele verkeersinformatie Zwitserland
Winter(sport)verkeersinformatie Zwitserland

Volg via Twitter (@ANWBEuropa) de actuele Europese verkeersinformatie

Regelgeving winterbanden en sneeuwkettingen

Hoe zit dat nou ook alweer met de regels en verplichtingen betreffende winterbanden en sneeuwkettingen. Veel informatie daarover kun je hier lezen: winterbanden | sneeuwkettingen.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer