Is het dit seizoen nog mogelijk om in Frankrijk op wintersport te gaan?

Door: Karin Nijhof | Le Monde

Teleurstellend nieuws voor iedereen die in februari van plan was om te gaan wintersporten in Frankrijk. Hoewel de skipistes bedekt zijn met een geweldig pak sneeuw bericht de Franse krant “Le Monde” vandaag dat de skigebieden ook in februari hoogstwaarschijnlijk nog gesloten blijven. Het aantal besmettingen in Frankrijk is met bijna 20.000 corona-gevallen per dag nog erg hoog. De druk op de ziekenhuizen neemt hierdoor ook niet af. Daarnaast zijn de nieuwe Britse en Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus aangetroffen in het land. Dat maakt dat de situatie erg zorgwekkend blijft.
Afgelopen maandag bevestigde de Franse premier, Jean Castex, dat gezondheidskwesties boven de economische-kwesties gaan.

Onder de 5000 besmettingen per dag

Het betekent overigens niet dat alle skigebieden gesloten zijn. In Frankrijk mag men nog wel mensen “ontvangen”. Hoewel de meeste skiliften gesloten zijn, blijven er enkele wel open. Echter zijn deze liften alleen bedoeld voor locals, om een bergwandeling te maken. Skiën en snowboarden kan dus voorlopig nog niet. Wanneer het wel kan is nog niet bekend. Het aantal nieuwe corona-besmettingen moet dan zeker voor een lange tijd minder zijn dan 5000 per dag.

Lees meer nieuwsartikelen op onze website

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer