Is het dit seizoen nog mogelijk om in Frankrijk op wintersport te gaan?

Door: Karin Nijhof | Le Monde

Teleurstellend nieuws voor iedereen die in februari van plan was om te gaan wintersporten in Frankrijk. Hoewel de skipistes bedekt zijn met een geweldig pak sneeuw bericht de Franse krant “Le Monde” vandaag dat de skigebieden ook in februari hoogstwaarschijnlijk nog gesloten blijven. Het aantal besmettingen in Frankrijk is met bijna 20.000 corona-gevallen per dag nog erg hoog. De druk op de ziekenhuizen neemt hierdoor ook niet af. Daarnaast zijn de nieuwe Britse en Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus aangetroffen in het land. Dat maakt dat de situatie erg zorgwekkend blijft.
Afgelopen maandag bevestigde de Franse premier, Jean Castex, dat gezondheidskwesties boven de economische-kwesties gaan.

Onder de 5000 besmettingen per dag

Het betekent overigens niet dat alle skigebieden gesloten zijn. In Frankrijk mag men nog wel mensen “ontvangen”. Hoewel de meeste skiliften gesloten zijn, blijven er enkele wel open. Echter zijn deze liften alleen bedoeld voor locals, om een bergwandeling te maken. Skiën en snowboarden kan dus voorlopig nog niet. Wanneer het wel kan is nog niet bekend. Het aantal nieuwe corona-besmettingen moet dan zeker voor een lange tijd minder zijn dan 5000 per dag.

Lees meer nieuwsartikelen op onze website

(Visited 236 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.