Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Groot lawinegevaar door sneeuwval Alpen

Door: Saskia Smulders

Het heeft de afgelopen dagen volop gesneeuwd in de Alpen. Op sommige plekken ligt zelfs meer sneeuw dan gewoonlijk. De keerzijde van dat alles is dat het lawinegevaar momenteel hoog is en nog wel even zo zal blijven. 

Veel sneeuwval

In het Oostenrijkse Obergurgl ligt momenteel 290 centimeter sneeuw, terwijl het gemiddelde op 223 centimeter ligt. In Lienz ligt nu 271 centimeter, terwijl er normaal maar zo’n 65 centimeter ligt. Ook in de stad Innsbruck ligt meer sneeuw dan gebruikelijk: 84 centimeter tegen 74 normaal. Over het algemeen ligt er zo’n 30% meer sneeuw dan gemiddeld.

Oostenrijk

In Tirol ligt de lawinewaarschuwing momenteel op stufe 3 en op sommige plekken zelfs 4. De hevige sneeuwval in combinatie met de kou zorgt er voor dat deze situatie ontstaan is én nog wel even zal blijven aanhouden. In Tirol zijn afgelopen weekend diverse lawines afgegaan, maar omdat er maar weinig mensen op en rond de pistes zijn heeft dit niet geleid tot doden of gewonden dit weekend.

Lawinesituatie 18 januari 2021 | Bron: lawinen.report

Ook in andere delen van Oostenrijk gelden verhoogde waarschuwingen. In Vorarlberg en Salzburgerland geldt ook stufe 3 en op de hoger gelegen delen stufe 4.

Zwitserland

In Zwitserland hebben ze eveneens te maken met een verhoogd lawinegevaar. Ondanks dat er volop gewaarschuwd werd, is het hier helaas wel tot ongelukken gekomen. In Verbier (couloir Attelas) werden 10 personen getroffen door een lawine. Eén persoon, een 38 jarige Britse man, kwam daarbij om het leven en eentje werd zwaar gewond.

Bron: alpenweerman.nl | lawinen.report | Nau.ch | Hoofdfoto: copyright onbekend

Anderen lazen ook:

(Visited 219 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer