advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Gratis skiles voor senioren van boven de 60 op vrijdag. Dat klinkt goed, niet? Aluis Cathomen, zelf pensionado, gaat ze voortaan geven in het Brigels, gelegen in het Zwitserse Graubünden.

gratis skiles

Zelf ook al senior

Hij is eigenlijk zelf ook al voorbij de pensioengerechtigde leeftijd, maar gaat door met het geven van skilessen. Hij wil zijn leeftijdgenoten stimuleren en biedt daarom vrijdags gratis skilessen aan voor 60-plussers. Aluis brengt de deelnemers daarbij niet alleen skitechniek bij, maar stimuleert ze ook om te blijven bewegen.

Actief oud worden: Zo luidt het devies

Over Brigels – Graubünden

Brigels is onderdeel van Surselva. De Surselva met de vakantieplaatsen Brigels, Obersaxen, Val Lumnezia en Ilanz is een vakantieregio met gelegenheid voor talrijke natuur- en cultuuractiviteiten. Het skigebied ligt in de buurt van Laax-Flims en Andermatt. Met z’n 50 kilometer piste is het een gebied dat zich goed leent voor gezinnen met kinderen. Omdat er niet veel rode en vooral blauwe pistes zijn is het een prima gebied voor beginners.

De meeste pistes bevinden zich op de zuidhellingen, dus bij mooi weer kun je er volop van de zon genieten en een bruin kleurtje meepikken. Wel smeren! Vanaf Utrecht is net iets meer dan 900 kilometer rijden. Je rijdt dan via Bregenz (let op: je hebt dus ook een Oostenrijks vignet nodig!) en de Zwitserse E43 (en daar heb je dus een Zwitsers vignet voor nodig, kosten circa 40 Zwitserse francs). Je kunt ook via Basel en Zurich rijden. In vakantietijd kan het daar echter erg druk zijn. Vliegen kan ook: vlieg dan via Friedrichshafen. Je moet dan nog zo’n 170 kilometer rijden naar Brigels.

Bron: myswitzerland.com

Lees ook:

Een Oostenrijkganger in het Zwitserse Arosa-Lenzerheide

Skipasprijzen stijgen aanzienlijk, behalve in Zwitserland

Saas Fee Openingsweekend in december

advertentie