Wil je een gratis skihelm testen met AR-Technologie?

Door Matthijs van der Pol

In de Oostenrijkse regio Schladming-Dachstein kan je een nieuw prototype skihelm testen met Augmented Technology. Het is de eerste skihelm / snowboardhelm met Augmented Reality (AR). 

Skihelm AR-Technologie Snowrepublic
De helm ziet er ook nog eens mooi uit!

Wat heeft de helm te bieden?

  • De nieuwe ‘Mohawk’-helm heeft een mini-camera, headset, GPS én navigatiesysteem
  • Je kunt statistieken op je scherm (snelheid en hoogte)
  • Je kunt live communiceren met vrienden en familie middels berichten, audio en video
  • SOS-knop

Met deze helm op kun je dus live tijdens je afdaling zien hoe hard je gaat terwijl je met je vrienden aan het bellen bent. Door de ingebouwde navigatie word je ondertussen ook nog eens de goede kant op gestuurd en hoef je daar niet meer over na te denken. Na het bellen kan je weer lekker naar jouw muziek luisteren. Tijdens je afdaling laat je scherm ook nog points-of-interest zien. Om jouw ervaringen te kunnen delen, kun je met de 4K actiecamera jouw avonturen opnemen.

Skihelm AR-Technologie Snowrepublic
Specificaties van de skihelm met AR-Technologie

Het verhaal

De Mohawk-helm is ontwikkeld door de Israëlische startup RideOn. De oprichter en CEO is ontwikkelt door voormalig F16 piloot Alon Getz. Door zijn werk was hij al bekend met de AR-technologie in helmen, want hij was vanuit zijn werk betrokken bij de ontwikkeling. Nu is het zijn droom om deze techniek op de markt te brengen voor het skiën en snowboarden.

Gratis testen

Het Schladming Planai resort is de ideale testlocatie voor zijn helm en jij mag hem hier dus gratis gaan testen. Mocht die bevallen, dan kun je hem later nog voor € 20 per dag huren bij de Intersport Planai shop. De helm is nog niet op de markt en zal naar verwachting in 2020 pas officieel gelanceerd worden.

Wil jij hem nu alvast gratis testen en met jouw feedback helpen om hem perfect te maken? Ga dan even langs bij het Schladming Planai resort.

Tip: Maak via DEZE LINK alvast een reservering zodat je zeker weet dat er een voor je klaar ligt.

(Visited 630 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën