“Het winterseizoen gaat door”. Dat was gisteravond de uitspraak van de Tirools gouverneur Platter over het winterseizoen in Oostenrijk, na overleg met minister van Toerisme Elisabeth Köstinger en andere deelstaten. Nog een seizoen zonder gasten uit het buitenland zou een ramp zijn vanuit het oogpunt van de toeristenindustrie. De gouverneur mikt hierbij op een winterseizoen zonder capaciteitsbeperkingen voor de liften.

Winterseizoen Oostenrijk 2021/2022

Na de voor de wintersport rampzalige coronawinter, zet men in Oostenrijk logischerwijs in op een winterseizoen met zo min mogelijk liftbeperkingen. “Er komt een winterseizoen”, aldus Platter. “Het grote verschil met vorig jaar is dat we vaccins hebben. Er zullen geen capaciteitsbeperkingen komen, want anders hebben we mensen in de rij staan ​​en is de kans op besmetting veel groter dan wanneer je op pad bent in het skigebied”, zegt Platter. 

Het is nog onduidelijk welke van de G-regels (genezen, getest of gevaccineerd) worden ingevoerd voor het wintertoerisme. Ook is nog niet zeker wat er gaat gebeuren als de Oostenrijkse ziekenhuiscapaciteit krapper wordt. Hotels, restaurants en liften moeten volgens de bestuurders aan het begin van het winterseizoen passende concepten in hun la hebben liggen, die op verschillende scenario’s in kunnen spelen.

Coronamaatregelen Oostenrijk deze week bekend

Aan welke maatregelen men in verschillende scenario’s denkt, is op dit moment nog niet duidelijk. Minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) wil deze week na overleg met het ministerie van Volksgezondheid de coronaregels voor het wintertoerisme gaan presenteren. De coronamaatregelen voor het winterseizoen in Oostenrijk wil men baseren op de bezetting van de intensive care-bedden. De regels voor après-ski moeten gebaseerd zijn op de regels voor nachtgastronomie en er zijn ook maatregelen gepland voor het gebruik van liften, zo maakte het ministerie maandag bekend. “Specifieke, eenvoudige en duidelijke regels zijn nodig om een ​​succesvol en veilig winterseizoen te garanderen”. Het doel is enerzijds te voorkomen dat de ziekenhuiscapaciteit overbelast raakt en anderzijds te voorkomen dat Oostenrijk als risicogebied wordt aangemerkt.

winterseizoen oostenrijk
Hopelijk kunnen we hier snel weer van genieten! Foto: Edwin Hagenouw

Bron: tirol.orf.at
Hoofdfoto: Edwin Hagenouw


Ook lezen:

(Visited 953 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën