Zillertal Arena

Deze week ben ik, Snowrepublic reporter Tessa, een lang weekend in de Zillertal Arena op ontdekking wat het Zillertal te bieden heeft. Het Zillertal zijn eigenlijk vier gebieden bij elkaar, met onder andere plaatsen zoals Zell, Gerlos, Krimml en Wald-Königleien. De totale lengte van alle downhill runs is zo’n 143 kilometer waarvan 11 kilometer zwarte piste, 89 kilometer rode piste en 43 kilometer blauwe piste.

Zillertal Arena
Hier ligt de Zillertal Arena en zo kom je er.

iZillertal app

Handig is dat er een Zillertal Arena app is waarop je onder andere de skikaart van het Zillertal kan zien, maar ook de laatste sneeuwupdate, informatie over openingstijden van het gebied, skibus routes en nog veel meer. Je kunt de app dowloaden voor je iPhone en voor Android smartphones. Super handig dat je dezelfde app kunt gebruiken in de zomer.

Zillertal
Strakke pistes vroeg in de ochtend in het Zillertal

“early morning powderspaß” klinkt mij toch heel goed in de oren

Good Morning Ski

Net als vorig jaar kun je in het Zillertal Good Morning Skiën. Als wintersportliefhebber sta je natuurlijk het liefst zo vroeg mogelijk op de piste. Deze maand kan dat in Zell, Gerlos en Königsleiten twee keer per week al om 06:55! Daarnaast kan je in het Hochzillertal genieten van “Early Morning Powderspaß” wat betekent dat je al om 07:30 op de piste staat. Vrijdag test ik dit voor jullie uit. Nou ben ik niet echt een ochtend mens, maar “Early Morning Powderspaß” klinkt mij toch heel goed in de oren!

Zillertal Arena Kampioen

Met de Olympische Spelen nog vers in het geheugen wil iedereen toch meedoen aan een wedstrijd en kampioen worden?! In het Zillertal kan dat. Het is namelijk zo dat in het Zillertal er vijf Skifilm Runs zijn, vier snelheidschecks en vier fotopunten. Uitdaging genoeg! Als je er zelfs 6 (van de 13) weet te volbrengen krijg je automatisch je eigen kampioenenboek, een foto album met de herinneringen. Even je skipasnummer registreren en dan kan je alle foto’s, filmpjes en je tijden bij de snelheidscheck terugzien. Wie zou jij uitdagen?

ZELL AM ZILLER

Zell am Ziller ligt in het midden van het Zillertal op 580m hoogte en direct aan het begin van de Zillertal Arena. Met de omliggende plaatsen Gerlosberg, Hainzenberg, Zellberg en Rohrberg vormt Zell am Ziller een werkelijk familieparadijs in de sneeuw.

GERLOS

Met zijn hoge hoogte van 1.300m biedt Gerlos bijna 100% sneeuwzekerheid tot in de lente. Een winterdag in Gerlos zorgt voor een zeer bijzondere sfeer, want je kunt op alle vier de dalafdalingen direct tot aan uw accommodatie skiën.

WALD-KÖNIGSLEITEN

Königsleiten ligt op 1.600m hoogte. In Königsleiten bereik je bijna elk hotel/chalet direct met de ski’s. Diegenen die het rustig aan willen doen, vinden ontspanning in het plaatsje Wald. Het skigebied is met de auto via de tolweg gratis te bereiken.

KRIMML / HOCHKRIMML

In Krimml op 1.100m hoogte vind je de grootste watervallen in Europa, een bijzonder natuurspel en natuurlijke remedie. In Hochkrimml vind je fantastische afdalingen, hooggelegen langlaufloipen, winterwandelpaden en rodelbanen.

Copyright foto’s/video’s: Zillertal Arena


Meer informatie – in het Nederlands – vind je op Zillertalarena.at


(Visited 395 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer