Zillertal Arena

Deze week ben ik, Snowrepublic reporter Tessa, een lang weekend in de Zillertal Arena op ontdekking wat het Zillertal te bieden heeft. Het Zillertal zijn eigenlijk vier gebieden bij elkaar, met onder andere plaatsen zoals Zell, Gerlos, Krimml en Wald-Königleien. De totale lengte van alle downhill runs is zo’n 143 kilometer waarvan 11 kilometer zwarte piste, 89 kilometer rode piste en 43 kilometer blauwe piste.

Zillertal Arena
Hier ligt de Zillertal Arena en zo kom je er.

iZillertal app

Handig is dat er een Zillertal Arena app is waarop je onder andere de skikaart van het Zillertal kan zien, maar ook de laatste sneeuwupdate, informatie over openingstijden van het gebied, skibus routes en nog veel meer. Je kunt de app dowloaden voor je iPhone en voor Android smartphones. Super handig dat je dezelfde app kunt gebruiken in de zomer.

Zillertal
Strakke pistes vroeg in de ochtend in het Zillertal

“early morning powderspaß” klinkt mij toch heel goed in de oren

Good Morning Ski

Net als vorig jaar kun je in het Zillertal Good Morning Skiën. Als wintersportliefhebber sta je natuurlijk het liefst zo vroeg mogelijk op de piste. Deze maand kan dat in Zell, Gerlos en Königsleiten twee keer per week al om 06:55! Daarnaast kan je in het Hochzillertal genieten van “Early Morning Powderspaß” wat betekent dat je al om 07:30 op de piste staat. Vrijdag test ik dit voor jullie uit. Nou ben ik niet echt een ochtend mens, maar “Early Morning Powderspaß” klinkt mij toch heel goed in de oren!

Zillertal Arena Kampioen

Met de Olympische Spelen nog vers in het geheugen wil iedereen toch meedoen aan een wedstrijd en kampioen worden?! In het Zillertal kan dat. Het is namelijk zo dat in het Zillertal er vijf Skifilm Runs zijn, vier snelheidschecks en vier fotopunten. Uitdaging genoeg! Als je er zelfs 6 (van de 13) weet te volbrengen krijg je automatisch je eigen kampioenenboek, een foto album met de herinneringen. Even je skipasnummer registreren en dan kan je alle foto’s, filmpjes en je tijden bij de snelheidscheck terugzien. Wie zou jij uitdagen?

ZELL AM ZILLER

Zell am Ziller ligt in het midden van het Zillertal op 580m hoogte en direct aan het begin van de Zillertal Arena. Met de omliggende plaatsen Gerlosberg, Hainzenberg, Zellberg en Rohrberg vormt Zell am Ziller een werkelijk familieparadijs in de sneeuw.

GERLOS

Met zijn hoge hoogte van 1.300m biedt Gerlos bijna 100% sneeuwzekerheid tot in de lente. Een winterdag in Gerlos zorgt voor een zeer bijzondere sfeer, want je kunt op alle vier de dalafdalingen direct tot aan uw accommodatie skiën.

WALD-KÖNIGSLEITEN

Königsleiten ligt op 1.600m hoogte. In Königsleiten bereik je bijna elk hotel/chalet direct met de ski’s. Diegenen die het rustig aan willen doen, vinden ontspanning in het plaatsje Wald. Het skigebied is met de auto via de tolweg gratis te bereiken.

KRIMML / HOCHKRIMML

In Krimml op 1.100m hoogte vind je de grootste watervallen in Europa, een bijzonder natuurspel en natuurlijke remedie. In Hochkrimml vind je fantastische afdalingen, hooggelegen langlaufloipen, winterwandelpaden en rodelbanen.

Copyright foto’s/video’s: Zillertal Arena


Meer informatie – in het Nederlands – vind je op Zillertalarena.at


 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer