Gelukkig raakte er niemand gewond

Door: Ilse Nijhof

G

ister is een cabine van de Rotenfluebahn Mythenregion naar beneden gestort. Wonderbaarlijk is er niemand gewond geraakt. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak en het verloop van het ongeval.

Kort voor zondagmiddag stortte er een 8-persoons gondel neer op de afdaling in het gebied Rätigs. De gondel maakte een val van ongeveer 20 meter en is zwaar beschadigd. Toen het ongeluk gebeurde zaten er gelukkig geen passagiers in de gondel.

Wel zaten er ongeveer 50 mensen in andere gondels ten tijde van het ongeval. Zij konden op het dichtstbijzijnde station de cabines ongedeerd verlaten. Hierna is de lift van fabrikant Doppelmayr voor nader onderzoek gesloten. Onderzocht wordt of de sterke wind de crash mogelijk heeft veroorzaakt. De lift is in 2014 gebouwd, het ongeval vond vlak bij een liftpaal plaats.

Bron: sz.ch
Hoofdfoto: Kantonspolizei SZ

(Visited 977 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer