advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Gelukkig raakte er niemand gewond

Door: Ilse Nijhof

G

ister is een cabine van de Rotenfluebahn Mythenregion naar beneden gestort. Wonderbaarlijk is er niemand gewond geraakt. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak en het verloop van het ongeval.

Kort voor zondagmiddag stortte er een 8-persoons gondel neer op de afdaling in het gebied Rätigs. De gondel maakte een val van ongeveer 20 meter en is zwaar beschadigd. Toen het ongeluk gebeurde zaten er gelukkig geen passagiers in de gondel.

Wel zaten er ongeveer 50 mensen in andere gondels ten tijde van het ongeval. Zij konden op het dichtstbijzijnde station de cabines ongedeerd verlaten. Hierna is de lift van fabrikant Doppelmayr voor nader onderzoek gesloten. Onderzocht wordt of de sterke wind de crash mogelijk heeft veroorzaakt. De lift is in 2014 gebouwd, het ongeval vond vlak bij een liftpaal plaats.

Bron: sz.ch
Hoofdfoto: Kantonspolizei SZ

advertentie