Veel wintersporters vertrekken met de auto naar hun bestemming. En met de wisselende brandstofprijzen kan het handig zijn als je weet waar je goedkoop kunt tanken. Op onderstaande site heeft men keurig in beeld gebracht waar je de goedkoopste tankstations in Oostenrijk kunt vinden. En als bonus doen we er ook nog een site voor Duitsland voor je bij. Sla dit artikel dus op in je favorieten, zodat je alles snel kunt terugvinden onderweg!

Goedkoop brandstof tanken Oostenrijk

Met de fluctuerende benzineprijzen van de afgelopen jaren wil je eigenlijk wel weten waar je goedkoop kunt tanken. Want elke cent die je hierop kunt besparen is meegenomen. Wellicht óók omdat je hiermee weer andere leuke dingen kunt doen (bijvoorbeeld op wintersport).

De Oostenrijkse site MeinBezirk.at houdt voor je bij waar je de goedkoopste tankstations van Oostenrijk kunt vinden. In een handig overzicht vind je een lijst per deelstaat van de goedkoopste benzinestations. En gelukkig hebben ze daar ook een hele handige kaart bij gedaan, zodat jij kunt bekijken of deze niet te ver van jouw route ligt. De site zegt alles dagelijks bij te houden, dus als het goed is heb je op deze manier ook altijd up-to-date informatie.

De site met de actuele gegevens om goedkoop te tanken in Oostenrijk vind je hier.

Tips bij goedkoop tanken

De Oostenrijkse versie van de ANWB, de ÖMTC, geeft je nog wat tips bij ten aanzien van zo goedkoop mogelijk tanken in Oostenrijk:

  • Als je aan het begin van de week tankt, betaal je minder: de prijzen stijgen meestal in het weekend! 
  • Op zondag- of maandagochtend is het meestal het goedkoopst. 
  • Ook het tijdstip is belangrijk: als je vóór de middag tankt, kost de brandstof minder. Want prijsverhogingen mogen één keer per dag vanaf 12.00 uur.
  • Vermijd dure benzinestations zoals die langs de snelweg. Wellicht een inkopper, maar het loont echt om even van de snelweg af te gaan om goedkoper (en in het hoogseizoen ook vaak rustiger!!) te tanken.

Goedkoop tanken Duitsland

Nog een site die met een handige kaart werkt, waarop je kunt zien waar je goedkoop kunt tanken, maar dan in Duitsland. Op deze site zie je per tankstation de brandstofprijzen. Hoe actueel deze zijn en of deze ook dagelijks wordt bijgewerkt, vertelt de site helaas niet.

Aanvulling van onze Snowrepublic lezer Clemens: “Voor Duitsland is app van de ADAC (ADAC Drive) een betere, betrouwbaardere en meer veelzijdige app. Het bevat niet alleen een brandstofprijzen systeem , maar ook een compleet navigatiesysteem met online meldingen over de doorstroomsnelheden van het verkeer. De tankstations (en oplaadpunten) kun je ook op afstand vanaf je huidige positie selecteren en met één druk op de knop begeleidt het navigatiegedeelte je er direct naar toe. Ook zonder lidmaatschap te gebruiken. In de Playstore of Appstore beschikbaar”.

Heb jij nog een handige site die je gebruikt om goedkoop te kunnen tanken? Laat het dan weten in de comments!

Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

Anderen lazen ook:

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer