Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Tijdens het skiën en snowboarden gebeuren er veel ongelukken. Van kleine verwondingen tot grote letsels, het ritje met de banaan, sneeuwscooter, helikopter of ambulance moet betaald worden. Een ritje op een banaan of sneeuwscooter kost al snel 600 euro, een helikopter-redding tussen de 2500-3500. In het buitenland kennen ze veel privé klinieken waardoor de kosten al snel hoog oplopen. In dit artikel lees je hoe je goed verzekerd op wintersport gaat en welke aanvullende (reis)verzekeringen je het beste kan afsluiten want de standaard basisverzekering dekt lang niet alle kosten.

“Een ritje op een banaan of sneeuwscooter kost al snel 600 euro, een helikopter redding tussen de 2500-3500”

Sneeuwscooter met banaan
Sneeuwscooter met banaan

Wintersportdekking

Het is over het algemeen bekend dat er tijdens wintersportvakanties meer ongelukken gebeuren dan tijdens strandvakanties. Het is daarom van belang om goed naar je verzekering te kijken. Alle wintersporters doen er goed aan om een wintersportdekking af te sluiten naast een reisverzekering. Ook wanneer je maar één dag gaat skiën. Je kunt het beste voor een doorlopende reisverzekering kiezen als je vaker of langer dan twee weken per jaar op reis gaat. Een ongelukje zit in een klein hoekje en hoge kosten zijn zo gemaakt. De wintersport dekking dekt, (gehuurde)ski’s, skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen. Wanneer er met bovenstaande iets gebeurt dan kun je de kosten terug krijgen.

Dekking van Geneeskundige kosten

Medische kosten die niet gedekt worden door je zorgverzekering kun je verzekeren met een reisverzekering. Dit zijn bijvoorbeeld de ritjes op een banaan of het vervoer naar het ziekenhuis. Vaak is een ziekenhuisbezoek in wintersportlanden duurder dan in Nederland. Deze kosten worden niet vergoed vanuit je zorgverzekering. Dus voor alle wintersporters is het slim om een reisverzekering af te sluiten met de dekkingen hulpverlening en geneeskundige kosten.

Aansprakelijkheidsverzekering

De meeste mensen vergeten dat wanneer ze betrokken zijn bij een ongeluk op de piste ook aansprakelijk gesteld kunnen worden. In Oostenrijk wordt bijvoorbeeld een ongeluk op de piste hetzelfde behandeld als een verkeersongeval. Het is daarom van groot belang om ook een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Annuleringsverzekering

Bij het overlijden van een familielid, echtscheiding of ontslag keert de annuleringsverzekering geldt uit wanneer de reis niet door kan gaan of moet worden afgebroken. Meestal sluit je deze bij een reisverzekering af. Dubbelchecken kan geen kwaad.

Bagage

Bagage wordt tot een bepaald bedrag vaak verzekerd. Kijk daarom goed naar het bedrag wat gedekt is in combinatie met het eigen risico. Wintersport attributen zijn namelijk een hele uitgave en het is daarom zonde als deze gestolen worden en niet of maar voor een deel gedekt zijn.

Dure ski's
peperdure ski’s van $12.000

Off-piste

Off piste skiën is nooit slim. Toch doen veel mensen het, want naast de piste tussen de bomen is ook off-piste. De kans op een lawine of valpartij is vele malen groter dan op de piste. De meeste reisverzekeringen vergoeden dan ook niet de kosten van het off-piste avontuur. Een enkele reisverzekering vergoedt de kosten wanneer je begeleidt, dus onder begeleiding van een gids off-piste gaat.(zoals bijvoorbeeld de doorlopende reisverzekering van de Nederlandse skivereniging.)

off-piste
off-piste

Extreme sporten

Bij sommige sporten kun je de “module” extreme sporten aanvinken. Want ben jij van plan om te gaan schansspringen of bobsleeën dan is het handig om deze dekking aan te zetten.

schans springen
ski-schans springen

EHIC

European Health Insurance Card, of wel de EHIC genoemd is een kaart waarop hulverleners kunnen herkennen dat je verzekerd bent voor medische zorg. Draag deze daarom altijd bij je.(EHIC staat meestal achterop de achterkant van je zorgverzekeringspas.)

Verzeker je dus goed!

EHIC
EHIC

bron: www.centraalbeheer.nl

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer