Tijdens het skiën en snowboarden gebeuren er veel ongelukken. Van kleine verwondingen tot grote letsels, het ritje met de banaan, sneeuwscooter, helikopter of ambulance moet betaald worden. Een ritje op een banaan of sneeuwscooter kost al snel 600 euro, een helikopter-redding tussen de 2500-3500. In het buitenland kennen ze veel privé klinieken waardoor de kosten al snel hoog oplopen. In dit artikel lees je hoe je goed verzekerd op wintersport gaat en welke aanvullende (reis)verzekeringen je het beste kan afsluiten want de standaard basisverzekering dekt lang niet alle kosten.

“Een ritje op een banaan of sneeuwscooter kost al snel 600 euro, een helikopter redding tussen de 2500-3500”

Sneeuwscooter met banaan
Sneeuwscooter met banaan

Wintersportdekking

Het is over het algemeen bekend dat er tijdens wintersportvakanties meer ongelukken gebeuren dan tijdens strandvakanties. Het is daarom van belang om goed naar je verzekering te kijken. Alle wintersporters doen er goed aan om een wintersportdekking af te sluiten naast een reisverzekering. Ook wanneer je maar één dag gaat skiën. Je kunt het beste voor een doorlopende reisverzekering kiezen als je vaker of langer dan twee weken per jaar op reis gaat. Een ongelukje zit in een klein hoekje en hoge kosten zijn zo gemaakt. De wintersport dekking dekt, (gehuurde)ski’s, skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen. Wanneer er met bovenstaande iets gebeurt dan kun je de kosten terug krijgen.

Dekking van Geneeskundige kosten

Medische kosten die niet gedekt worden door je zorgverzekering kun je verzekeren met een reisverzekering. Dit zijn bijvoorbeeld de ritjes op een banaan of het vervoer naar het ziekenhuis. Vaak is een ziekenhuisbezoek in wintersportlanden duurder dan in Nederland. Deze kosten worden niet vergoed vanuit je zorgverzekering. Dus voor alle wintersporters is het slim om een reisverzekering af te sluiten met de dekkingen hulpverlening en geneeskundige kosten.

Aansprakelijkheidsverzekering

De meeste mensen vergeten dat wanneer ze betrokken zijn bij een ongeluk op de piste ook aansprakelijk gesteld kunnen worden. In Oostenrijk wordt bijvoorbeeld een ongeluk op de piste hetzelfde behandeld als een verkeersongeval. Het is daarom van groot belang om ook een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Annuleringsverzekering

Bij het overlijden van een familielid, echtscheiding of ontslag keert de annuleringsverzekering geldt uit wanneer de reis niet door kan gaan of moet worden afgebroken. Meestal sluit je deze bij een reisverzekering af. Dubbelchecken kan geen kwaad.

Bagage

Bagage wordt tot een bepaald bedrag vaak verzekerd. Kijk daarom goed naar het bedrag wat gedekt is in combinatie met het eigen risico. Wintersport attributen zijn namelijk een hele uitgave en het is daarom zonde als deze gestolen worden en niet of maar voor een deel gedekt zijn.

Dure ski's
peperdure ski’s van $12.000

Off-piste

Off piste skiën is nooit slim. Toch doen veel mensen het, want naast de piste tussen de bomen is ook off-piste. De kans op een lawine of valpartij is vele malen groter dan op de piste. De meeste reisverzekeringen vergoeden dan ook niet de kosten van het off-piste avontuur. Een enkele reisverzekering vergoedt de kosten wanneer je begeleidt, dus onder begeleiding van een gids off-piste gaat.(zoals bijvoorbeeld de doorlopende reisverzekering van de Nederlandse skivereniging.)

off-piste
off-piste

Extreme sporten

Bij sommige sporten kun je de “module” extreme sporten aanvinken. Want ben jij van plan om te gaan schansspringen of bobsleeën dan is het handig om deze dekking aan te zetten.

schans springen
ski-schans springen

EHIC

European Health Insurance Card, of wel de EHIC genoemd is een kaart waarop hulverleners kunnen herkennen dat je verzekerd bent voor medische zorg. Draag deze daarom altijd bij je.(EHIC staat meestal achterop de achterkant van je zorgverzekeringspas.)

Verzeker je dus goed!

EHIC
EHIC

bron: www.centraalbeheer.nl

(Visited 685 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer