Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Van winterse taferelen is in Nederland nog geen sprake, maar in de Alpen kan je al volop genieten van witte landschappen. In de bergen ligt namelijk al een mooie sneeuwlaag en de komende dagen komt daar nog flink wat bij. Hier lees je hoeveel sneeuw gaat vallen. Deze woensdag is het prachtig weer in de Alpen met op de meeste plaatsen volop ruimte voor de zon. De komende dagen staat echter heel ander weer op het programma.

Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe en dit is een voorbode van een weersverandering die komen gaat. Donderdag trekt vanuit het westen een neerslaggebied oostwaarts over. In de Franse Alpen valt als eerste neerslag, snel gevolgd door Zwitserland, Noord-Italië en later ook Oostenrijk. De sneeuwvalgrens varieert veelal tussen 1100 en 1500 meter. Grote neerslaghoeveelheden staan donderdag echter nog niet op het programma.

Ook de komende dagen trekken geregeld neerslaggebieden over de Alpen en kleuren de Alpen verder wit. De sneeuwvalgrens daalt naar 800 tot 1000 meter en tijdens de nachten komt de sneeuwvalgrens nog wat lager uit, waardoor ook de meeste dalen met sneeuw te maken krijgen. Tot en met vrijdag komt het in delen van de Zwitserse en Fransen Alpen tot tientallen centimeters. In Oostenrijk zijn de hoeveelheden iets beperkter. 

Sneeuwdump

Ook in het weekend wordt (veel) sneeuw verwacht met de grootste hoeveelheden voor de westelijke Alpen. Zo kan tot en met zondag in het Mont-Blanc massief 80 centimeter verse sneeuw vallen. In de Walliser Alpen en in de bergen van Berner Oberland valt zo’n 30 tot 50 centimeter verse sneeuw.

In Vorelberg en delen van Tirol komt het tot en met zondag tot enkele tientallen centimeters verse sneeuw. Naast neerslag kan het af en toe behoorlijk stevig waaien. In de Duitse Alpen vallen de sneeuwhoeveelheden mogelijk wat tegen. Sommige skigebieden met een hoge ligging zijn al geopend of gaan binnenkort open. 

Voorlopig is aan neerslag in de Alpen geen gebrek, want ook in de nieuwe week trekken geregeld neerslaggebieden over. Wel draait de wind naar zuidelijke richtingen met een flinke stijging van de sneeuwgrens als gevolg. Het relatief zachte weer in de Alpen lijkt van korte duur te zijn, maar hoelang het zacht blijft is nog vrij onzeker.

Bron: WeerOnline Wintersport 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer