advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Goed nieuws over tolvignetten Oostenrijk

Door: Saskia Smulders

Er is goed nieuws te melden over de vignettenplicht in een aantal delen van Oostenrijk. Vandaag besliste de Nationale Raad over een vrijstelling voor vijf snelwegen, waaronder de Inntalautobahn tussen de grens en Kufstein Süd. Deze grensovergang is zeer populair bij wintersporters en dus ook bij Nederlanders. De vrijstelling geldt vanaf 15 december a.s.

Dit zijn de plekken waar een tolvignet niet meer nodig is | Bron: orf.at

Sluipverkeer en gemiste inkomsten

Het besluit is genomen na klachten van omwonenden van de sluiproutes die toeristen namen om te ontkomen aan de vignetplicht. Vooral om en rond Kufstein was de drukte en overlast zo groot tijdens het wintersportseizoen dat dit besluit wel genomen moest worden. De effecten van de vrijstelling worden in 2021 geevalueerd. De overheid gaat met de afschaffing tolinkomsten van zo’n 30 tot 35 miljoen missen.

Bron: orf.at

Lees ook:

 

advertentie