advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Op de Zugspitze om precies te zijn!
Deze Duitse gigant bevindt zich op 2962 meter hoogte. De berg ligt op de grens met Oostenrijk. Een bezoek aan de Zugspitz Arena, het wintersportgebied vlak over de grens in Tirol, is dan ook absoluut niet compleet zonder een bezoek aan de Zugspitze.

Je waant je werkelijk ‘on top of the world’

 

Gondel naar de Zugspitze
Gondel naar de Zugspitze

Op slechts een paar minuten rijden van het Oostenrijkse dorpje Ehrwald stap je in de Tiroler Zugspitzbahn. Dat is al een belevenis op zich. In iets meer dan 7 minuten ga je met een snelheid  van 36 km/ h van 1225 meter naar het bergstation op 2950 meter. In die 7 minuten kun je genieten van een werkelijk prachtig uitzicht. Terwijl je stijgt worden de bomen steeds kleiner,  zie je de top van de Zugspitze steeds dichterbij komen. Je hoort de wind zachtjes suizen, overal waar je kijkt zie je besneeuwde bergtoppen, een prachtig groot meer onder je en de brede pistes op de gletscher worden steeds beter zichtbaar.

 

Eenmaal boven wordt het alleen maar beter. Wow! Wat een uitzicht. Overal waar je kijkt zie je bergen. Vanaf het grote panorama terras kun je uitkijken op 4 landen en zo’n 400 bergen. Bergen van 2000, 3000 en een enkele zelfs 4000 meter hoog. Natuurlijk kun je je ski’s meenemen, maar echt, ook zonder ski’s is dit een trip die je niet wilt missen. Je waant je werkelijk ‘on top of the world’.

Zugspitze uitzicht
Zugspitze uitzicht

Je kunt je hier zonder twijfel een hele dag vermaken

Nadat je hebt genoten van het prachtige uitzicht, kun je met de Gletscherbahn doorrijden naar het skigebied. Je daalt iets af, naar 2590 meter.  Zodra je het gondeltje uitstapt voel je het al, die heerlijke gletsjersneeuw die kraakt onder je ski’s terwijl je naar de sleeplift glijdt. Wij hadden het geluk er op een zonnige, wolkenloze dag te zijn. En wat is het dan prachtig. Zeven liften brengen je naar boven en laten je genieten van bijna 17 kilometer heerlijke brede gletsjespiste. 17 kilometer lijkt weinig, maar je kunt je hier zonder twijfel een hele dag vermaken. Sterker nog, als we meer tijd hadden gehad, waren we absoluut nog een tweede dag naar boven gegaan.

Gletsjer Zugspitze
Gletsjer Zugspitze

Een groot terras op 2600 meter hoogte

Uiteraard kun je op de Zugspitze ook opwarmen met een drankje en tussen de middag even wat eten. Er staan twee restaurants tot je beschikking; het panorama restaurant, waar je wederom van het prachtige uitzicht kunt genieten. En op 2600 meter, midden in het skigebied, een zelfbedieningsrestaurant, met een prachtig groot terras, waar je kunt genieten alle lekkernijen. Daarnaast is er óók nog de Snow-Bar waar je kunt genieten van gezellige muziek en een heerlijk (koud) drankje.

Nieuwsgierig geworden? Via de webcam kun je een kijkje nemen op de Zugspitze en in de rest van het gebied. Maar, het mooist is natuurlijk om het met eigen ogen te zien.


Lees hier meer over wintersport in Duitsland


 

advertentie