advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Gletsjer Tignes nu wel open

Door: Saskia Smulders

Eerder berichtten we dat de opening van de gletsjer in Tignes was uitgesteld vanwege het te warme weer. Nu is de gletsjer in Tignes, de Grande Motte, wél geopend voor skiërs. Zo ziet het er dan uit:

Gletsjer Tignes ingedeeld in shifts

De mannen en vrouwen hebben hard gewerkt aan het in orde maken van de sneeuw op de gletsjer. En dus konden gisteren de eerste skiërs hun eerste afdaling gaan maken. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het maar om een zeer beperkt aantal afdalingen gaat: slechts twee zijn er open.

Om de hoeveelheid bezoekers enigszins te stroomlijnen wordt er gewerkt met time slots. Eén groep mag van 8.30 – 12.15 uur de piste op en de tweede groep mag van 12.30 tot 15.45 uur gaan knallen. De groepen zijn herkenbaar aan een gekleurde armband. Nu maar hopen dat je bij de eerste groep kan behoren…

De kosten voor een time slot bedragen 22 euro. Je kunt er terecht tot 5 mei 2019.

gletsjer Tignes
Mooi panaramo op Tignes | Foto: Tignes.net

Lees ook:

advertentie