Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gletsjer Tignes is open

Door Patricia Christiani

Het heeft al lekker gesneeuwd afgelopen tijd in de Alpen. Een perfecte basis voor de gletsjers in Frankrijk en Oostenrijk, die hier mooi van profiteren. En ook al kunnen we er nu nog even niet naartoe, dat neemt niet weg dat we niet kunnen wegdromen bij de geweldige webcam plaatjes!

Naast de Kitzsteinhorn in Oostenrijk is ook de gletsjer Grande Motte van Tignes vanaf vandaag open. En kijk eens hoe mooi dat eruit ziet….!

In Tignes kun je door de aanwezigheid van deze gletsjer buiten het standaard skiseizoen skiën. En wordt men zich zich ook hier ook steeds meer bewust van hun verantwoordelijkheid ten opzichte van de natuur. Zo heeft Tignes onlangs als enige skigebied in de wereld het Green Globe label ontvangen. Elk seizoen plant men gras, plantensoorten en bomen bij. En bij nieuwbouw wordt eerst een grondige studie gedaan over de gevolgen voor het milieu en landschap. Daarnaast maken ze hier kunstsneeuw (als ze het al nodig hebben) vooral van het water uit het naastgelegen stuwmeer.

Tignes beslaat in totaal 300 kilometer aan strak geprepareerde afdalingen (en dit is nog naast de talloze off-piste mogelijkheden). Door de hoge ligging tussen de 1.500 en 3.500 meter én de aanwezigheid van maar liefst 2 gletsjers, is het gebied erg sneeuwzeker. En met voornamelijk ski-in ski-out accommodaties en liften die vanuit 5 delen van het gebied alle windrichtingen op vertrekken, kun je je ski- of snowboardhart hier echt helemaal ophalen.

En veilig skiën in verband met corona kan ook: het gebied heeft duidelijke coronamaatregelen opgesteld. De meest recente vind je hier. 

Heb je nog niet geboekt? Overweeg dan eens Tignes, een groot skigebied dat overwacht knus aandoet. Ik nam er al eens een kijkje voor je: dat reisverslag lees je hier. 

Hoofdfoto: Webcam Tignes.net

Anderen lazen ook:

(Visited 251 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer