Gletsjer Tignes is open

Door Patricia Christiani

Het heeft al lekker gesneeuwd afgelopen tijd in de Alpen. Een perfecte basis voor de gletsjers in Frankrijk en Oostenrijk, die hier mooi van profiteren. En ook al kunnen we er nu nog even niet naartoe, dat neemt niet weg dat we niet kunnen wegdromen bij de geweldige webcam plaatjes!

Naast de Kitzsteinhorn in Oostenrijk is ook de gletsjer Grande Motte van Tignes vanaf vandaag open. En kijk eens hoe mooi dat eruit ziet….!

In Tignes kun je door de aanwezigheid van deze gletsjer buiten het standaard skiseizoen skiën. En wordt men zich zich ook hier ook steeds meer bewust van hun verantwoordelijkheid ten opzichte van de natuur. Zo heeft Tignes onlangs als enige skigebied in de wereld het Green Globe label ontvangen. Elk seizoen plant men gras, plantensoorten en bomen bij. En bij nieuwbouw wordt eerst een grondige studie gedaan over de gevolgen voor het milieu en landschap. Daarnaast maken ze hier kunstsneeuw (als ze het al nodig hebben) vooral van het water uit het naastgelegen stuwmeer.

Tignes beslaat in totaal 300 kilometer aan strak geprepareerde afdalingen (en dit is nog naast de talloze off-piste mogelijkheden). Door de hoge ligging tussen de 1.500 en 3.500 meter én de aanwezigheid van maar liefst 2 gletsjers, is het gebied erg sneeuwzeker. En met voornamelijk ski-in ski-out accommodaties en liften die vanuit 5 delen van het gebied alle windrichtingen op vertrekken, kun je je ski- of snowboardhart hier echt helemaal ophalen.

En veilig skiën in verband met corona kan ook: het gebied heeft duidelijke coronamaatregelen opgesteld. De meest recente vind je hier. 

Heb je nog niet geboekt? Overweeg dan eens Tignes, een groot skigebied dat overwacht knus aandoet. Ik nam er al eens een kijkje voor je: dat reisverslag lees je hier. 

Hoofdfoto: Webcam Tignes.net

Anderen lazen ook:

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer