Geweldig aanbod aan snowparks op de Kitzsteinhorn

Door: Ilse Nijhof

Dankzij geweldige sneeuwcondities wordt het Glacier Park op de Kitzsteinhorn bij Zell am See-Kaprun morgen, 12 oktober, al geopend! Vanaf dit weekend kunnen freestyle snowboarders en skiërs het hele seizoen van een uniek snowpark aanbod genieten. De Superpipe en het Easy Park worden achtereenvolgens in december geopend, gevolgd door Central Park in januari en South Central Park in februari. En dit alles is te bereiken vanuit het centrum van Kaprun door de nieuwe 3K-K aansluiting!

Nieuwe trucs oefenen

In het Glacier Park vind je unieke obstakels in een creatieve opstelling van 12 oktober 2019 tot januari 2020. De Easy Kicker Line, Medium Kicker Line en Jib Lines zijn perfect voor het oefenen van nieuwe trucs en het verfijnen van bestaande vaardigheden. Martin Liebmann en zijn ervaren team staan voor kwaliteit van wereldklasse, zij hebben dit park en de andere snowparks op de Kitzsteinhorn gebouwd.

Legendarische Superpipe

De Superpipe die in december zal worden geopend, is nu al legendarisch. Hij is namelijk gevormd door Alli Zehetner, een van ’s werelds beste bouwers. Hij maakte onder andere de halfpipe voor de Olympische Winterspelen van 2018. De Superpipe zal open zijn tot mei en is 150 meter lang en 6.5 meer hoog. Hij zal van dezelfde kwaliteit zijn als twee jaar geleden toen een aantal snowboardmedaillewinnaars, waaronder Shaun White (VS), voorafgaand aan de Olympische Winterspelen hun skills hebben geoefend in het park op de Kitzsteinhorn. Dit jaar zullen er wederom een aantal internationale professionals trainen tijdens de Superpipe Trainingsweken van 4 november tot 1 december 2019. Ook zal vanaf december 2019 het nieuwe Maisi-park bij Maiskogel het uitgebreide sneeuwparkaanbod van de Kitzsteinhorn aanvullen.

Veel evenementen

Naast het aanbod van snowparks zijn er meer redenen om de Kitzsteinhorn te bezoeken. Van november tot mei zullen er tal van evenementen plaatsvinden, waaronder de “Cash4Tricks”-wedstrijd in het Glacier Park en het Elooa Girls Balance Camp. Een coachingskamp voor vrouwelijke snowboarders.

Belangrijke wedstrijden

Van 31 maart tot 4 april 2020 vindt de World Rookie Tour Finals voor het vierde jaar op rij plaats op de bergtop. Hierbij strijden ’s werelds beste snowboarders onder de 18 jaar voor de felbegeerde titel in slopestyle en superpipe. Hier is al vaak gebleken dat het de toekomstige Olympische kampioenen zijn. Ook zal de legendarische Kitzsteinhorn Banked Slalom voor de zevende keer in Kitzsteinhorn worden gehouden. Dit zal plaatsvinden op 25 april 2020.

3K K-onnection

Reden genoeg dus om de Kitzsteinhorn een bezoekje te brengen. Zeker nu deze in directe verbinding met het centrum van Kaprun en de Maiskogel staat dankzij de 3K K-onnection. Meer nieuwigheidjes lees je hier!

Meer informatie vind je op www.kitzsteinhorn.at

(Visited 196 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.