Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Een heel bijzondere reddingsactie van de Zwitserse reddingsdienst. Twee vrouwen raakten gewond tijdens het wandelen in Flims (Zwitserland) maar konden door het slechte weer niet gered worden met de helikopter. Ook de reddingslee kon niet uitrukken vanwege te weinig sneeuw. Maar als een geluk bij een ongeluk bevonden de vrouwen zich na hun val onder een gondel. Door ze in de gondel te hijsen, konden ze toch gered worden.

Gewond

Twee jonge vrouwen liepen zaterdagmiddag laat van de piste onder het tussenstation Scansinas in het skigebied in Flims in Zwitserland. In het steile terrein gleden ze uit en vielen ongeveer 15 meter over een richel. 

Een van de twee vrouwen liep bij de val lichte verwondingen op en de andere matige verwondingen. De gealarmeerde pistepatrouille kon bij de twee slachtoffers komen, maar het was niet mogelijk om ze met de reddingslee te vervoeren vanwege het gebrek aan sneeuw. Maar ook de opgeroepen helikopter kon door de dichte mist niet naar de plaats van het ongeval vliegen. Het weer bleef ook slecht, dus redding met de helikopter was sowieso geen optie.

Via de gondel gered

Toch hadden de vrouwen en de reddingsdienst een geluk bij een ongeluk. Omdat de plaats van het ongeval direct onder de gondel lag, kozen de betrokkenen voor een onconventionele methode: de reddingswerkers trokken de meest gewonde vrouw met een katrolblok omhoog naar de gondel. Ze werd vervolgens via de gondel naar een hut naar het dal vervoerd en van daaruit naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Training

De bergredders van de Zwitserse Alpenclub SAC komen altijd in actie wanneer redding vanuit de lucht niet mogelijk is of de reddingsmissie ondersteuning nodig heeft op moeilijk terrein. Om de samenwerking bij calamiteiten goed te laten verlopen, trainen de reddingsspecialisten en de bergredders van Rega regelmatig samen. Voor hun missies worden de bergredders van overal in Zwitserland opgeroepen door het Rega Operations Center. De reddingsspecialisten zijn opgeleid door Alpine Rescue Switzerland (ARS), een gezamenlijke stichting van Rega en de Swiss Alpine Club SAC.

Bron: Rega | Hoofdfoto: Edwin Hagenouw


Anderen lazen ook:

(Visited 183 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer