Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Hevige sneeuwval zorgt voor gladheid

Door: Ilse Nijhof

De aangekondigde sneeuwval zorgt voor erg veel problemen op de weg. Zo ook bij de Brennerpas welke nu zelfs helemaal gesloten is vanwege gladheid.

Sneeuwchaos

De sneeuwval zorgde voor vannacht al voor vertraging, vele automobilisten kwamen vast te zitten. De situatie is inmiddels zo erg dat de Brennerroute in zijn geheel dicht is tussen Bressanone en de Brennerpas. Ook het treinverkeer zou stil liggen. ANWB spreekt over vrachtauto’s die vast blijven steken door de gladheid. Deze moeten eerst worden geborgen voordat de weg open kan.

50 kilometer file

Inmiddels staat er vanuit Innsbruck een file van tot Bressanone van minstens 50 kilometer  en is de vertraging opgelopen tot 6 uur. Ook vanuit Verona staat er een monsterfile die voorlopig nog niet weg is. Wel worden er bij Vipiteno af en toe auto’s doorgelaten richting Innsbruck. Er wordt gesproken van twee tot vier uur extra reistijd.

Reis uitstellen

Het advies is om de pas volledig te mijden en om te rijden via Milaan of de reis uit te stellen. Er wordt met man en macht gewerkt om weer één rijstrook vrij te krijgen op de Brennerpas. Opgeroepen wordt om daar in ieder geval tot 14.00 uur weg te blijven

Update

ANWB meldt nu het volgende: De weg was dicht door vrachtwagens die stil kwamen te staan en nu zijn er ook lawines naar beneden gekomen. Al het verkeer in file moet keren bij de Brennerpas.

Volg ANWB verkeersinformatie voor het laatste nieuws. Sta jij in de file? Laat het ons weten!

Update 2 februari 2019 om 22.10: Reizigers die in file staan op de Brennerpas tussen Oostenrijk en Italië bereiden zich voor om de nacht in de auto te moeten doorbrengen. Het zou volgens lokale autoriteiten om duizenden automobilisten gaan. De brandweer is ingezet voor een reddingsoperatie en heeft tweehonderd mensen kunnen ontzetten die urenlang in auto’s en bussen zaten.

Bron: ANWB
Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 2.245 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer