Geplande afdaling en Super G voor zaterdag en zondag afgelast

door: Bastiaan van der Staay

In St. Anton is teveel sneeuw

Waar het afgelopen week nog goed ging in Zagreb -prima weer en geen problemen- en in Flachau -met hard werken was de piste ‘wedstrijd geschikt’ gemaakt, is het nu echt te veel.

In de afgelopen dagen hebben de piste voorbereiders al meer dan 120.000 kubieke meter sneeuw uit de wedstrijdpiste gehaald. Er was opgeteld ruim 3 meer gevallen. Omdat er de komende dagen er nog een meter sneeuwval rondom de Arlberg gaat vallen, is de veiligheid van de pistemedewerkers niet langer te garanderen.

Uitstel come back Lindsey Vonn

Het niet doorgaan van deze wedstrijden betekent automatisch dat de terugkeer van de vlak voor het seizoen geblesseerde Lindsey uitgesteld moet worden. Dat betekent dat het kunnen evenaren of verbeteren van het all time high record aan World Cup Wins ook nog even in de ijskast moet. Het record van de Zweedse ski legende Ingemar Stemark van 86 overwinningen is nog steeds niet verbeterd.

Aderlating voor St. Anton

Het afzeggen is niet alleen jammer maar ook een forse financiële tegenvaller voor het dorp. Normaal komen hier veel betalende bezoekers op af die op zijn minst de organisatie kosten dekken. Nu maar hopen dat ze met de vele sneeuw een flink langer seizoen kunnen hebben om de schade in te lopen.

hoofdfoto: SC Arlberg

(Visited 582 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.