Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Geplande afdaling en Super G voor zaterdag en zondag afgelast

door: Bastiaan van der Staay

In St. Anton is teveel sneeuw

Waar het afgelopen week nog goed ging in Zagreb -prima weer en geen problemen- en in Flachau -met hard werken was de piste ‘wedstrijd geschikt’ gemaakt, is het nu echt te veel.

In de afgelopen dagen hebben de piste voorbereiders al meer dan 120.000 kubieke meter sneeuw uit de wedstrijdpiste gehaald. Er was opgeteld ruim 3 meer gevallen. Omdat er de komende dagen er nog een meter sneeuwval rondom de Arlberg gaat vallen, is de veiligheid van de pistemedewerkers niet langer te garanderen.

Uitstel come back Lindsey Vonn

Het niet doorgaan van deze wedstrijden betekent automatisch dat de terugkeer van de vlak voor het seizoen geblesseerde Lindsey uitgesteld moet worden. Dat betekent dat het kunnen evenaren of verbeteren van het all time high record aan World Cup Wins ook nog even in de ijskast moet. Het record van de Zweedse ski legende Ingemar Stemark van 86 overwinningen is nog steeds niet verbeterd.

Aderlating voor St. Anton

Het afzeggen is niet alleen jammer maar ook een forse financiële tegenvaller voor het dorp. Normaal komen hier veel betalende bezoekers op af die op zijn minst de organisatie kosten dekken. Nu maar hopen dat ze met de vele sneeuw een flink langer seizoen kunnen hebben om de schade in te lopen.

hoofdfoto: SC Arlberg

(Visited 629 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer