Aberg © Claudia Ziegler


 

Het is nog maar november, maar de winter is alvast goed begonnen in de Alpen. Na aardig wat sneeuwval de afgelopen dagen, ligt er op veel plaatsen een heerlijk pakje sneeuw! De sneeuw bleef zelfs liggen op een hoogte van zo’n 700 meter, wat betekent dat een aantal dalen ook al mooi wit kleurden. Nu vandaag de zon schijnt, is het genieten van prachtige plaatjes. Wie wil er ook het liefst nu al richting de bergen?

Even genieten van de sneeuw

We kunnen nog heel even van deze heerlijke beelden genieten, want volgens onze Alpenweerman breekt er vanaf vandaag een periode met stabiel en droog weer aan. Eerst bevinden de Alpen zich nog in relatief koude lucht. Geleidelijk ontstaat er een inversie. Vooral hogerop gaan volgende week de temperaturen omhoog. De nachten pakken wel flink koud uit met algemene vorst. Met de laag staande zon en relatief lage dauwpunten kan de sneeuw het ondanks de onvermijdelijke dooi het nog wel even uithouden. Even lekker genieten van de sneeuw dus!

genieten sneeuw
Webcam Mayrhofen
genieten sneeuw
Webcam Königsleiten

Geholpen door een verse sneeuwlaag gaan de temperaturen in de nachtelijke uurtjes dan ook flink kelderen. In de (hogere) dalen kan het kwik dit weekend met gemak zakken naar -5 tot -10 graden. Daar waar verse sneeuw ligt, kan het zomaar zeer streng gaan vriezen. -15 tot -20 graden is niet uitgesloten. Dat is toch echt wel winters. Na het weekeinde gaat de kou er geleidelijk uit door het opwarmen van de bovenlucht. Toch blijft de temperatuur dan flinke dagelijkse gang vertonen en blijft vorst in de nacht en vroege ochtend mogelijk.

Webcam Saalbach
Webcam Val Thorens
Webcam Livigno

Hochfügen dit weekend al open

Wie alvast van de sneeuw wil genieten, kan dit weekend ook al terecht in Hochfügen. Hier ligt voldoende sneeuw voor het skigebied om dit weekend, als eerste niet-gletsjergebied, de deuren al te openen. Op de berg ligt zo’n 75 cm sneeuw en in het dal zo’n 40 cm. In het gebied gaan dit weekend enkele pistes en liften open.

genieten sneeuw
Webcam Hochfügen

Hoofdfoto: Saskia Smulders


Ook lezen:

(Visited 54 times, 1 visits today)