Genieten met een grote G in Serfaus-Fiss-Ladis

Door: Saskia Smulders

Ieder jaar, in dezelfde week, vertrek ik naar Serfaus-Fiss-Ladis. Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover: wintersporten in dit fantastische gebied. Zin in! Het is er echt genieten met een grote G!

Nieuwe dingen

Ik kijk uit naar een weekje snowboarden op de verbrede pistes en het nieuwe uitzichtsplatform op de Masnerkopf, de 11 kilometer lange Frommes en ik ben natuurlijk benieuwd naar het nieuwe station “Zentrum” van de Dorfbahn die in fases verbouwd is. 

Ook nog naar Serfaus-Fiss-Ladis?

Je kunt nog tot 23 april 2019 terecht in het gebied om te genieten van de 68 liften op 214 kilometer aan pistes. De liften variëren van 16 grote stoeltjesliften (bijvoorbeeld de Königsleitenlift een 8-presoonslift mét stoelverwarming) en diverse gondels (bijvoorbeeld de Sonnenbahn). Sleepliften zijn er wel, maar niet veel. In Serfaus vind je maar liefst drie gondels die je toegang geven tot verschillende kanten van het gebied.

In dit voor beginners uitstekende gebied vind je 47 kilometer aan blauwe pistes, 123 kilometer rode en 28 kilometer zwarte. 

Ideaal voor gezinnen

Ook voor gezinnen met kinderen is Serfaus-Fiss-Ladis ideaal. De kleintjes kunnen terecht in het Murmlipark in Serfaus en in Berta’s Kinderland in Fiss-Ladis. Voor de kleinere gasten is er sinds kort ook een heus indoorspeel- en klimparadijs.

Après-ski

Hou je – net zoals ik – van après-ski dan kun je je ook prima vermaken in Serfaus. Dan ben je in Serfaus-Fiss-Ladis aan ’t goede adres. Hier hebben we een top 5 après-ski leukste plekken van Serfaus Fiss Ladis

Lees alles over Serfaus-Fiss-Ladis

(Visited 296 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.