advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Dit is de 7-jarige Mika Ribordy. Hij is “Mini Freerider” van beroep. Samen met z’n vader skiede hij olangs een zeer steile wand van Bec des Rosses die onderdeel is van de Freeride World tour, gelegen in Verbiers, Zwitserland af. Af en toe vragend aan z’n vader wat hij moet doen, welke lijn hij moet nemen. Maar soms gaat hij gewoon…Is dit kind geniaal of is het gekkenwerk van z’n vader. Zeg jij ’t maar….

Mika
Mika op de weg naar boven | Foto: RideValais.ch
Mika
Het touw dat Mika helpt | Foto: RideValais.ch

Mika heeft intussen al veel freeride klassiekers op z’n naam staan. Zelf heeft hij een soort van bucketlist van afdalingen die hij nog wil doen op de speciaal voor hem op maat gemaakte ski’s.

Bec des Rosses is een legende

De Bec des Rosses is gelegen nabij het Zwitserse Verbier, gelegen in 4Vallees. De berg wordt door velen als zwaar en lastig gezien en daardoor veelal als legende bestempeld. Kijk maar eens naar deze film over deze berg:

Bron: RideValais.ch

Hoofdfoto: Le Nouvelliste

advertentie