In het zuiden start vandaag de carnaval, maar ik ga liever après-skiën. Dit komt enerzijds doordat ik niet ben opgegroeid met carnaval en anderzijds omdat ik gewoon alles omtrent wintersport geweldig vindt. De meeste après-ski ervaring heb ik in Oostenrijk opgedaan en wat mij daarbij opvalt is dat de ene helft van de mensen direct vanaf de piste gaat en de andere helft eerst gaat douchen. Wat heeft jouw voorkeur?

après-ski - Snowrepublic
après-ski – Snowrepublic

Gelijk naar de après-ski

Mijn voorkeur heeft het om gelijk te gaan après-skiën om de volgende redenen:

  1. Als je vroeg gaat après-skiën, lees: drinken (tussen 16.30 en 17.30 uur), dan kan je ook makkelijker op een normale tijd stoppen (20.00 a 21.00 uur). Lekker een hapje eten en daarna op een fatsoenlijk tijdstip gaan slapen. Het gaat mij hoofdzakelijk om het snowboarden, dus daar wil ik zeker fit genoeg voor zijn. Ik heb ook avonden gehad dat het een stuk later werd en eigenlijk sta je dan voornamelijk tussen dronken mannen die het hoofdstuk maar niet af kunnen sluiten. En ja… die avonden hoorde ik ook tot die categorie 😉
  2. Als je eerst gaat douchen, dan word je lui / moe.
  3. Anderen stinken extra als je zelf fris bent.

Daarnaast hoor je eigenlijk ook gewoon gelijk vanaf de piste te gaan. Je kunt er niet voor niets direct met je ski’s / snowboard komen.

Eerst douchen

Eerst douchen heeft zeker enkele voordelen:

  1. Je voelt je lekker fris
  2. Je kunt even bijkomen van de actieve dag op piste
  3. Vooral voor skiërs: Je kunt je ski’s uitdoen!

Oostenrijk

In Oostenrijk mag je nog roken in de kroeg. Aangezien de helft van de feestgangers bezweet in stinkende kleding aan het hossen is, vraag ik mezelf regelmatig af of dit nou een vloek of een zegen is. Maar na een dag heerlijk actief te zijn geweest in de buitenlucht ben ik er toch van overtuigd dat het een vloek is. Zeker als ik mijn kleding de ochtend daarna ruik. Aan de andere kant heeft het iets nostalgisch. Iedereen blijft gezellig binnen om te feesten.

Gerelateerde artikelen

(Visited 362 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.