Aberg © Claudia Ziegler


 

Cyprus, wintersport en zon in één vakantie

Het is voor vele mensen een lastige keuze om te kiezen tussen twee uitersten, een zon of wintersportvakantie. Het liefst kies je voor beide. Maar wat nou als die ene vriend of vriendin niet van wintersport houdt en jij als wintersportfanaat het liefste op ski’s staat? Dan is Cyprus misschien de oplossing!

Troodos-gebergte

Als je aan Cyprus denkt, denk je misschien aan langgerekte bountystranden, cocktails en zon. Veel zon. Cyprus wordt ookwel het kruispunt van Europa, Afrika en Azië genoemd. Het eiland ligt tussen Turkije en Griekenland in en heeft twee grote bergketens, waaronder het Troodos-gebergte. Dit gebergte is vooral bedekt met ceder-en dennenbossen. Omdat de bossen voor verkoeling zorgen, is het voor wandelaars en andere natuurliefhebbers een geliefde plek om een prachtige zomervakantie te hebben. Echter, is het mogelijk om in de wintermaanden, januari tot en met maart te skiën op de bekende berg Olympus welke zich 1951 meter boven zeeniveau bevindt. Er worden zelfs internationale FIS-skiwedstrijden georganiseerd.

Skiliften Troodos-gebergte

Het skigebied in het Troodos-gebergte kent in totaal vier skiliften waaronder één stoeltjeslift. Het skigebied telt 4 kilometer aan piste en heeft zowel rode, blauwe en zwarte pistes. Daarnaast kent dit skigebied off-piste mogelijkheden.
Skispullen kun je huren bij de skishop, Sun Valley. Het klinkt dus als een klein maar fijn skigebied met opties voor elke skiër. En heeft je vriend of vriendin geen zin om mee te gaan? Het skigebied ligt slechts op een uur afstand van de hoofdstad en het bekende strand van Limmasol.
Disclaimer: Vaak is het in januari tot en met maart minder mooi weer dan in andere maanden op Cyprus.

Bron hoofdfoto: unsplash, marios christofides

Bron artikel: Ridestore en Sunweb

(Visited 23 times, 1 visits today)


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.