advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Gipsvluchten waarmee gewonde wintersporters terug naar Nederland worden gevlogen, behoren vanaf nu bij de verleden tijd. Aan het vertrouwde beeld van de jaarlijks eerste gipsvlucht naar Rotterdam Airport, komt daarmee definitief een einde.

Tyrol Air Ambulance
Tyrol Air Ambulance zal de vluchten vanaf komend wintersportseizoen namelijk niet langer aanbieden. De dienstverlener was de enige partij die de specifieke vluchten op Nederland uitvoerde.
Tyrol Air Ambulance
Tyrol Air Ambulance
Daling
Het aantal wintersporters dat per gipsvlucht wordt vervoerd, daalt al jaren. Een overgroot deel van de gewonde wintersporters gaat met een lijnvlucht, via regulier ambulancevervoer of met taxi’s naar huis.
Blessures
De meest voorkomende wintersportblessures zijn een verstuikte knie, een gebroken schouder of arm, een gebroken been en rug- en hoofdletsel.

Ben jij al eens met een gipsvlucht naar huis gegaan?

 

Bron: de Telegraaf

advertentie