Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Wie de laatste dagen van de kerstvakantie niet de skipiste op kon door de extreme sneeuwval in de Franse Alpen, heeft weinig kans om geld terug te krijgen. Skigaranties gaan niet op als er te véél sneeuw valt en verzekeraars vergoeden alleen bij problemen op de terugreis.

Verschillende reisorganisaties zoals Neckermann, Sunweb en Pharos Reizen (onderdeel van de ANWB) bieden een skigarantie aan. Als er te weinig sneeuw ligt en skipistes en liften gesloten zijn, kan een reiziger ongeveer een week van tevoren kosteloos annuleren of omboeken. Maar kan dat ook als er te veel sneeuw ligt?

“Dit zijn voor het wintersportweer zulke onzekere periodes, dat kun je niet verzekeren. De natuur is de baas.”

Nee, laten reisorganisaties aan deze krant weten. „Een garantie dat uw vakantie zogezegd niet ’in de sneeuw’ valt, geven we niet”, zegt een woordvoerder van de ANWB. „Dit zijn voor het wintersportweer zulke onzekere periodes, dat kun je niet verzekeren. De natuur is de baas.”

„Het is heel moeilijk om dagen van tevoren te voorspellen of er extreem veel sneeuw gaat vallen”, zegt ook een zegsman van Sunweb. De reisorganisatie sluit in de voorwaarden een verpeste vakantie door te veel sneeuwval expliciet uit.

Beetje plezier

Neckermann zegt weinig klachten te hebben gehad over de extreme sneeuwval. „De kerstvakantie is ook bijna voorbij”, verklaart een woordvoerder van moederbedrijf Thomas Cook. „We zijn wel aan het inventariseren of wij klanten hebben in de getroffen gebieden. Het valt niet onder de skigarantie, maar mensen moeten hun bestemming wel kunnen bereiken en een beetje plezier hebben.”

Enkele grote reisverzekeraars geven aan alleen wat te kunnen betekenen als wintersporters hun terugreis noodgedwongen moeten uitstellen. Zij vergoeden dan bijvoorbeeld extra reis- en verblijfkosten.

bron: telegraaf.nl


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer