Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Wie de laatste dagen van de kerstvakantie niet de skipiste op kon door de extreme sneeuwval in de Franse Alpen, heeft weinig kans om geld terug te krijgen. Skigaranties gaan niet op als er te véél sneeuw valt en verzekeraars vergoeden alleen bij problemen op de terugreis.

Verschillende reisorganisaties zoals Neckermann, Sunweb en Pharos Reizen (onderdeel van de ANWB) bieden een skigarantie aan. Als er te weinig sneeuw ligt en skipistes en liften gesloten zijn, kan een reiziger ongeveer een week van tevoren kosteloos annuleren of omboeken. Maar kan dat ook als er te veel sneeuw ligt? 

“Dit zijn voor het wintersportweer zulke onzekere periodes, dat kun je niet verzekeren. De natuur is de baas.”

Nee, laten reisorganisaties aan deze krant weten. „Een garantie dat uw vakantie zogezegd niet ’in de sneeuw’ valt, geven we niet”, zegt een woordvoerder van de ANWB. „Dit zijn voor het wintersportweer zulke onzekere periodes, dat kun je niet verzekeren. De natuur is de baas.”

„Het is heel moeilijk om dagen van tevoren te voorspellen of er extreem veel sneeuw gaat vallen”, zegt ook een zegsman van Sunweb. De reisorganisatie sluit in de voorwaarden een verpeste vakantie door te veel sneeuwval expliciet uit.

Beetje plezier

Neckermann zegt weinig klachten te hebben gehad over de extreme sneeuwval. „De kerstvakantie is ook bijna voorbij”, verklaart een woordvoerder van moederbedrijf Thomas Cook. „We zijn wel aan het inventariseren of wij klanten hebben in de getroffen gebieden. Het valt niet onder de skigarantie, maar mensen moeten hun bestemming wel kunnen bereiken en een beetje plezier hebben.”

Enkele grote reisverzekeraars geven aan alleen wat te kunnen betekenen als wintersporters hun terugreis noodgedwongen moeten uitstellen. Zij vergoeden dan bijvoorbeeld extra reis- en verblijfkosten.

bron: telegraaf.nl


(Visited 388 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer