Haglöfs is officieel partner van Snowrepublic
win een jack van haglöfs

Afgelaste reuzenslalom wordt in december gehouden in Saalbach Hinterglemm

Door: Ilse Nijhof

De World cup race voor heren die afgelopen weekend in Sölden zou plaatsvinden is verplaatst naar december. De reuzenslalom werd afgelast vanwege buitensporige sneeuwval en harde wind op de Rettenbach-gletsjer. De race zal nu worden gehouden in Saalbach Hinterglemm.

Verlies van reclame

De reuzenslalom zal op 20 december plaatsvinden op de Zwölferkogel in Saalbach Hinterglemm. De voorzitter van het Oostenrijks Skiverband (ÖSV) prof. Peter Schröcksnadel is erg blij dat Saalbach Hinterglemm de race mogelijk maakt. ‘De vereniging krijgt elk jaar een bepaald aantal races, dit aantal is aanzienlijk lager dan gewenst. Het is belangrijk om races te houden zodat de fans de mogelijkheid hebben hun idolen live aan het werk te zien. Natuurlijk betekent elke mislukking verlies van reclame. Voor ons toerisme is het vooral belangrijk dat races vóór Kerstmis plaatsvinden. Helaas hebben we voor de vakantie maar één evenement met met de aftrap in Sölden. Daarom proberen we de geannuleerde race in Oostenrijk te vervolgen, wat mogelijk is doordat onze partner Saalbach-Hinterglemm is ingestapt. Waarvoor dank!’

Saalbach
Foto Pixabay

Ervaren organisatie

Nieuw is het organiseren van races voor de medewerkers uit Saalbach Hinterglemm niet. Ze organiseerden het wereldkampioenschap alpineskiën in 1991 en waren in de race voor het WK in 2023. Helaas werd er op het nippertje van concurrent Courchevel/Méribel verloren. In 2015 waren ze nog gastheer van de wereldbekerwedstrijden. Wat wel nieuw is, is korte-termijn uitdaging. Er is relatief weinig tijd om de reuzenslalom te organiseren. Directeur Wolfgang Breitfuß van de toerismevereniging heeft er echter alle vertrouwen in dat het goed komt. ‘Om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de fans en atleten zullen we de komende zeven weken hard werken’. Direct na de reuzenslalom zal op 21 en 22 december de FIS European Cup Super G Men’s Race plaatsvinden, ook in Saalbach Hinterglemm!

Het seizoen wordt nu geopend met een slalom in Levi (Finland) op 18 november.

Saalbach
De Zwölferkobel. Foto Pixabay

Meer artikelen over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang FieberbrunnBron: Persmelding Saalbach Hinterglemm
Hoofdfoto: © GEPA Pictures / Christian Walgram
Foto: Pixabay

SalzburgerLand is officieel partner van SnowrepublicSalzburgerLand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here