Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Gastronomisch genieten in Serfaus-Fiss-Ladis

Door Patricia Christiani

Genieten hebben ze tot kunst verheven in het Oostenrijkse Serfaus-Fiss-Ladis. Hiermee bedoelen ze niet alleen het genieten van wintersport in het skigebied dat zich inmiddels stevig genesteld heeft in de top 10 skigebieden van de wereld, maar ook op gastronomisch gebied klopt hun slogan “Weil wirs geniessen”. Als fijnproever zit je hier dus prima. 

Nieuw is dat in verschillende restaurants steeds meer gebruik wordt gemaakt van producten en lekkernijen uit eigen buurt door een nieuw samenwerkingsverband.

Biologisch en regionaal door samenwerkingsverband

Sinds enige tijd werken de boeren uit de omgeving, de liftmaatschappij en restaurants samen. In dit samenwerkingsverband stellen de boeren hun weides beschikbaar als skipiste in de winter. In ruil daarvoor ontvangen ze 15-20% meer voor hun producten als granen, melk, kaas, yoghurt, eieren, vlees en pasta. Deze producten worden vervolgens door de restaurants in het gebied gebruikt om heerlijke gerechten op tafel te toveren.

Genieten op stand

Genieten van gastronomisch eten in het skigebied van Serfaus Fiss Ladis kun je op stand doen in het 4* hotel Gebhard in Fiss, waar Michael Pregenzer de scepter zwaait. Zijn restaurant is onderscheiden met 88 punten en 2 “Gabeln” in de Falstaff restaurantgids.

Zirbenhütte

De Zirbenhütte zie je tijdens je afdaling aan de Nordseite al vanuit de verte liggen. In dit restaurant vind je binnen een gemoedelijke sfeer en een gezellige knetterende open haard. Buiten kun je even bijkomen op het grote zonneterras. Manager Philipp Kaschutnig gebruikt alleen hoogwaardige en regionale producten. Het restaurant is beroemd om zijn “Grauviehpfandl”.

Zirbenhütte onderaan de Nordseite. Foto: SFL, Sepp Mallaun

Leithe’s Feinstes bij de Leither Wirt

Onderweg naar de Königsleithebahn vind je langs de bosrand het gezellige en rustieke restaurant Leithe Wirt. Deze is beroemd om zijn traditionele Tiroolse keuken, maar vooral om zijn gerookte specialiteiten, genaamd Leithe’s Feinstes. Bacon, osso collo en salami worden hier met veel liefde gekruid, aangebraden en in de Selchhütte voor het restaurant met beukenhoutspaanders gerookt.

Restaurant Leithe Wirt. Foto: Serfaus Fiss Ladis

Gastronomisch uitzicht bij Seealm Hög

Boven Serfaus, naast het middenstation van de Alpkopfbahn ligt de Seealm Hög. Hier vind je vanuit het restaurant en vanaf het grote terras een prachtig uitzicht op het meertje en de bergen. Het restaurant biedt verrassende vleesgerechten, maar ook vegetarische en veganistische gerechten, evenals visspecialiteiten.

Sunset dinner op de Masner

Het restaurant Monte Mare is gevestigd in het meest afgelegen deel van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis, onder de machtige Masnerkopf. Hier kun je heerlijk dineren bij zonsondergang, waarna je met een spannende rit door een sjieke pistebully met plek voor een tiental gasten (Masner Express) in het donker teruggebracht wordt.

gastronomisch serfaus
Proosten op de zonsondergang bij de Masnerkopf. Foto: SFL, Christian Waldegger

Nieuwe Tiroolse single malt whisky

Dan nog een tip voor fijnproevers: meesterdistilleerder Gerhard Maass uit het nabij gelegen
Prutz im Oberinntal heeft een lokale graansoort uit Fiss gebruikt om een nieuwe whisky van te brouwen. Dit “Fisser Imperial Gerste” is een bijna vergeten graan dat sinds een tijdje weer groeit op het hoge plateau rond Serfaus-Fiss-Ladis. Deze 100% lokale whisky “Fissky Imperial” heeft inmiddels al wat prijzen gewonnen.

gastronomisch serfaus
Een whisky gemaakt van 100% lokale producten. Foto: SFL, Andreas Kirschner

Meer weten over gastronomisch genieten in Serfaus Fiss Ladis? Check de website!

Hoofdfoto: Serfaus Fiss Ladis, Daniel Zangerl

Lees ook:

Serfaus Fiss Ladis viert 20-jarig bestaan met champagne

Reisverslag: So much fun in Serfaus Fiss Ladis

Hoe is de après-ski in Serfaus Fiss Ladis. Onze top 5

(Visited 382 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer