ADVERTENTIE

Gaat Marcel Hirscher stoppen?

Door: Saskia Smulders

Het gonst al een paar dagen van de geruchten, maar woensdag krijgen we zekerheid: gaat Marcel Hirscher stoppen of niet? Woensdag ontvouwt de Oostenrijks-Nederlandse meervoudig kampioen zijn toekomstplannen. De geruchten gaan al een tijdje dat hij bij de aangekondigde persconferentie zal laten weten zijn ski’s aan de wilgen te hangen.

Enorm succesvol

Marcel Hirscher (1989) is gespecialiseerd in de slalom en reuzenslalom. Vanwege zijn Nederlandse moeder en Oostenrijkse vader heeft hij een dubbele nationaliteit, hij kwam echter tot nu toe altijd uit voor Oostenrijk. Hij vertegenwoordigde Oostenrijk op de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver, op de Olympische Winterspelen 2014 in Sotsji en op de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang. Tijdens de Olympische Spelen en wereldkampioenschappen tezamen won hij in totaal 12 medailles.(bron: Wikipedia). Collega reporter Maaike had nog niet zo lang geleden een interview met Marcel Hirscher, in zijn geboortedorp Annaberg.

Persconferentie

De persconferentie wordt aanstaande woensdag gehouden in het Oostenrijkse Salzburg en wordt daar live uitgezonden. De titel van de persconferentie luidt “Review, Insight, Outlook”.

Hirscher
De succesvolle Oostenrijkse skiër. Bron: Wikipedia

Voor Nederland?

Ik zou het een stunt vinden als hij inderdaad aankondigt te gaan stoppen met het skiën voor Oostenrijk, maar daarbij tevens aankondigt zijn nadagen te willen gebruiken om met de Nederlandse nationaliteit uit te komen in de slalom en reuzeslalom. Dat zou tof zijn, toch? Maken we ook eens een kans op een medaille…..

Lees ook:

Bron: tt.com | Hoofdafbeelding: Marcel Hirscher in actie in Zagreb. Foto: © GEPA

ADVERTENTIESNP Natuurreizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here