Skibril met navigatie

Papieren wegenkaarten worden steeds minder gebruikt door de komst van de TomTom. Inmiddels heeft de TomTom zich steeds verder ontwikkeld en kun je geen weg meer over het hoofd zien. Ook het gebruik van de apps voor fiets en wandelroutes zijn onmisbaar geworden. Maar een skibril met navigatie voor op de piste?! Ja dat bestaat! In de skigebieden van Ski-Amade kun je deze bril voor 19 euro per dag huren en deze unieke gadget uitproberen. In dit artikel lees je hoe ik deze bijzondere skibril heb ervaren.

Rechts onderin de binnenkant van de data-skibril zit een schermpje
De buitenkant van de data-skibril ziet er niet anders uit dan de “normale” skibril. Aan de binnenkant zit rechts onderin een schermpje waarop de navigatie zichtbaar wordt. De afstand tot de volgende afslag wordt zichtbaar en de richting wordt aangeven met een pijl. Is dit vervelend? Nee want het zit niet in je gezichtsveld! Je moet eerder je best doen om de navigatie te kunnen lezen. Oortjes zullen in dit geval dan ook wel echt handig zijn. Helaas, die zijn er niet.

Hoe werkt de data skibril?

Bij de skibril zit een polsband die je aan de buitenkant van je jas moet bevestigen. Dit is namelijk de bedieningsknop waarmee je de navigatie in de bril aanstuurt. Aan de zijkant van de bril zit een WIFI ontvanger die contact maakt met de polsband en het WLAN-Netwerk van de skigebieden van Ski-Amadé. Het werkt heel simpel. Via de polsband navigeer je naar de piste waar je naar toe wilt. Voilà, de data-skibril wijst de weg.

Met de data-skibril zie je informatie uit de omgeving

Het leukste aan de data-skibril is dat je van alles kan aflezen. De bril geeft informatie over de omgeving van het skigebied. Maar ook het weer, actuele informatie over skiliften, skihutten, de mooiste pistes, de beste snowparken, de mooiste fotopoints en nog veel meer. Bijzonder aan deze bril is dat de gebruikers geattendeerd worden op de attracties waar ze anders aan voorbij zouden gaan. In beeld verschijnt er dan een foto van de attractie. Is er bijvoorbeeld een mooi fotopoint aan de rand van de piste? De bril geeft een seintje en laat meteen het livebeeld van de webcam op het uitkijkpunt zien. Zeer interessant is dat je ook de snelheid kan zien en het aantal calorieën die je verbrand. Al valt het laatste vaak tegen omdat je veel in de liften zit en de Kaiserschmarrn waarschijnlijk niet aan je voorbij kan laten gaan.

Voor 19 euro per dag huur je een data-skibril bij Intersport Rents vestigingen in Ski-Amadé

De data-skibril is leuk en zeker het testen waard. Zelf deze smart-ski-goggle aanschaffen is een duur geintje want deze kost namelijk 600 euro. Beter kun je voor 19 euro per dag een data-skibril huren bij de Intersport Rent vestigingen van Ski-Amadé. Deze kan vervolgens bij alle vestigingen weer worden ingeleverd. Nog een kleine bijkomstigheid, na 6 uur is de batterij leeg dus vergeet als nog niet de papieren piste kaart! Tot slot nog een gouden tip: raak niet geobsedeerd door de bril, deze geeft geen andere pistegebruikers aan. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Skiamade data-skibril
Ski-Amadé, data-skibril

Hoofdfoto: Ski-Amadé Tourismus


Lees hier alles over wintersportproducten en gadgets


Bewaren

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer