Skibril met navigatie

Papieren wegenkaarten worden steeds minder gebruikt door de komst van de TomTom. Inmiddels heeft de TomTom zich steeds verder ontwikkeld en kun je geen weg meer over het hoofd zien. Ook het gebruik van de apps voor fiets en wandelroutes zijn onmisbaar geworden. Maar een skibril met navigatie voor op de piste?! Ja dat bestaat! In de skigebieden van Ski-Amade kun je deze bril voor 19 euro per dag huren en deze unieke gadget uitproberen. In dit artikel lees je hoe ik deze bijzondere skibril heb ervaren.

Rechts onderin de binnenkant van de data-skibril zit een schermpje
De buitenkant van de data-skibril ziet er niet anders uit dan de “normale” skibril. Aan de binnenkant zit rechts onderin een schermpje waarop de navigatie zichtbaar wordt. De afstand tot de volgende afslag wordt zichtbaar en de richting wordt aangeven met een pijl. Is dit vervelend? Nee want het zit niet in je gezichtsveld! Je moet eerder je best doen om de navigatie te kunnen lezen. Oortjes zullen in dit geval dan ook wel echt handig zijn. Helaas, die zijn er niet.

Hoe werkt de data skibril?

Bij de skibril zit een polsband die je aan de buitenkant van je jas moet bevestigen. Dit is namelijk de bedieningsknop waarmee je de navigatie in de bril aanstuurt. Aan de zijkant van de bril zit een WIFI ontvanger die contact maakt met de polsband en het WLAN-Netwerk van de skigebieden van Ski-Amadé. Het werkt heel simpel. Via de polsband navigeer je naar de piste waar je naar toe wilt. Voilà, de data-skibril wijst de weg.

Met de data-skibril zie je informatie uit de omgeving

Het leukste aan de data-skibril is dat je van alles kan aflezen. De bril geeft informatie over de omgeving van het skigebied. Maar ook het weer, actuele informatie over skiliften, skihutten, de mooiste pistes, de beste snowparken, de mooiste fotopoints en nog veel meer. Bijzonder aan deze bril is dat de gebruikers geattendeerd worden op de attracties waar ze anders aan voorbij zouden gaan. In beeld verschijnt er dan een foto van de attractie. Is er bijvoorbeeld een mooi fotopoint aan de rand van de piste? De bril geeft een seintje en laat meteen het livebeeld van de webcam op het uitkijkpunt zien. Zeer interessant is dat je ook de snelheid kan zien en het aantal calorieën die je verbrand. Al valt het laatste vaak tegen omdat je veel in de liften zit en de Kaiserschmarrn waarschijnlijk niet aan je voorbij kan laten gaan.

Voor 19 euro per dag huur je een data-skibril bij Intersport Rents vestigingen in Ski-Amadé

De data-skibril is leuk en zeker het testen waard. Zelf deze smart-ski-goggle aanschaffen is een duur geintje want deze kost namelijk 600 euro. Beter kun je voor 19 euro per dag een data-skibril huren bij de Intersport Rent vestigingen van Ski-Amadé. Deze kan vervolgens bij alle vestigingen weer worden ingeleverd. Nog een kleine bijkomstigheid, na 6 uur is de batterij leeg dus vergeet als nog niet de papieren piste kaart! Tot slot nog een gouden tip: raak niet geobsedeerd door de bril, deze geeft geen andere pistegebruikers aan. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Skiamade data-skibril
Ski-Amadé, data-skibril

Hoofdfoto: Ski-Amadé Tourismus


Lees hier alles over wintersportproducten en gadgets


Bewaren

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer