Ga je wel eens naar een wintersport winkel? Om daar vervolgens erachter te komen dat je toch niet alles bij je hebt of toch niet alle gegevens hebt genoteerd die ze nodig hebben? Met deze tips ben je goed voorbereid als je je nieuwe wintergear gaat shoppen. Geen ‘oh ja had ik maar’ momentjes meer, maar gelijk de ski’s mee naar huis! Wel zo handig bij je aanstaande wintersport inkopen.

Skibril nodig? Neem je helm mee

Als je een nieuwe skibril nodig hebt, neem dan je helm mee. Klinkt raar, maar eigenlijk is het heel logisch. De bril moet simpelweg goed aansluiten op de helm. Heb je een te kleine bril dan blijft er veel ruimte tussen de helm en bril over en kan de bril beslaan. Heb je een helm die een wat groter stuk van je voorhoofd bedekt dan wordt een grotere bril waarschijnlijk naar beneden gedrukt of zal deze je neus platdrukken. Heel belangrijk dus! Geen nood als je je helm vergeten bent maar pas dan de combinatie thuis nog even voordat je weggaat!

Lever je skischoenen dicht in!

Als je huurschoenen inlevert, lever ze dan dicht in. Als ze open worden weggezet kan het materiaal zich hiernaar gaan vormen. Het wordt dan alleen maar moeilijker om ze dicht te krijgen. Plus, je doet de medewerkers een groot plezier! Deze tip geldt natuurlijk ook als je zelf schoenen hebt en die wilt opbergen voor de zomer.

Noteer thuis alvast je gegevens

Mocht je nieuwe ski’s willen kopen, neem dan een skischoen mee om de ski’s te kunnen afstellen. Of nog handiger, check van tevoren de schoenen en noteer de zoollengte. Deze zoollengte staat links of rechtsonder op de schoen in kleine letters. Let op, dit is de exacte lengte in millimeters en dus heel wat anders dan de schoenmaat.

Bedenk met welke voet je voor staat

Als je een nieuw snowboard of huurboard wil uitzoeken. Bedenk dan van tevoren met welke voet je voor staat. Kijk op oude foto’s of gebruik dit trucje: ga met je voeten naast elkaar staan en vraag iemand je te duwen, de voet die je als eerste uitsteekt is meestal de voet die voor staat op een snowboard. Als je het niet weet is het natuurlijk geen ramp maar op deze manier kan de winkel alles gelijk afstellen naar jouw wens.

Neem skistokken in de juiste lengte

Weet je niet in welke lengte je je skistokken moet nemen? De winkelmedewerker kan dit ongetwijfeld uitleggen, maar om het te checken kan je dit trucje doen: draai de skistok om zodat de handvatten op de grond komen te staan. Pak de stok vast onder het kroontje. De top boven het kroontje blijft dus in de lucht steken. Als je elleboog nu een hoek van 90 graden maakt is het de perfecte lengte voor je. Het stukje van de stok wat uitsteekt in de lucht verdwijnt namelijk in de sneeuw, dus die moet je niet meetellen!

Doe hetzelfde aan of op zoals op wintersport

Als je schoenen gaat passen doe dan sokken aan die je ook aan doet als je gaat skiën, of in ieder geval iets vergelijkbaars! Veel mensen doen met het passen ineens twee paar over elkaar aan maar skiën niet zo. Dit kan net het verschil maken.

In diezelfde categorie: als je een brillendrager bent en je bent op zoek naar een zogenaamde OTG (Over The Glasses) goggle. Doe dan de bril op die je met skiën ook op hebt. Klinkt logisch, maar soms dragen mensen in het dagelijks leven een andere bril dan de bril die ze met skiën op hebben. De goggle kan dan net weer iets anders zitten.

Dit waren ze dan, nu kan je als een echte pro je outfit gaan uitzoeken, bijvoorbeeld bij Buitensport Four Seasons in Duiven (bij Arnhem).

Bron foto: www.skimium.nl

(Visited 252 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.