Kasteel Mittersill nestelt zich in de natuur tussen verstilde winterlandschappen en het ski-eldorado Kitzbühel. Achter de historische muren draait alles om elegant genieten. In slechts tien minuten bereiken skiërs de toegang tot het skigebied. Kasteel Mittersill is een onvergelijkbaar stijlvol landgoed. Hoog boven de stad geniet je hier op het hoogste niveau. Even exquis als de sfeer is de prachtige locatie. Kasteel Mittersill wordt omgeven door een sprookjesachtige kasteeltuin, veel rust en natuur in de Oostenrijkse deelstaat SalzburgerLand.

Skiërs, snowboarders en langlaufers zijn hier in hun nopjes. In de bergen heeft het veel gesneeuwd. Het luxueuze kasteelhotel ligt op slechts een steenworp afstand van Kitzbühel. Hotelgasten die zich willen uitleven op de skipistes, vinden in KitzSki, van Hahnenkamm tot Resterkogel, een eersteklas en meermaals bekroond skigebied. Op de terrassen van de skihutten en almen is het binnenkort “ligstoelentijd” om te genieten van het voorjaarszonnetje. Met de hotelshuttle leg je het korte eindje af van kasteel Mittersill naar de toegang van het skigebied van Kitzbühel. 

Kitzbühel

Kortom: hier voel je je van top tot teen koninklijk verzorgd. Wie na een onvergetelijke dag op de pistes terugkeert naar het kasteel, vindt ontspanning in de spa. Tegen de historische kasteelmuren is een elegant toevluchtsoord voor wellness genesteld. Exclusieve sauna’s, rustruimten met overweldigende panorama’sen hoogwaardige behandelingen verwennen je lichaam en ziel.

De kamers en suites in kasteel Mittersill zijn een kostbare wereld op zich. Omringd door historische schatten, stijlvol meubilair en hoogwaardige stoffen worden genieters ondergedompeld in een woonbeleving die de pracht en praal van vervlogen tijden in herinnering brengt. Topcomfort over de hele lijn en vele details die qua elegantie niet te overtreffen zijn, verspreiden een unieke flair in de ruime kamers en suites.

Nu ziet alles wit rond het kasteel. Hotelgasten die op zoek zijn naar rust, stappen aan de voordeur in een winterse idylle. Weg van de pistes gaan ze winterwandelen en langlaufen. ’s Avonds, als de grote kandelaars de kasteelsalons met het restaurant in een zacht licht hullen, voel je vol verwachting dat dit een onvergetelijke avond wordt. In de kasteelkeuken wordt voortreffelijk gekookt.

Gault&Millau bekroont kasteel Mittersill met één koksmuts. Met twee vorken geven ook À la carte en falstaff geweldige beoordelingen. De sommelier haalt de beste wijnen te voorschijn uit de unieke wijnkelder die tussen de historische muren ligt. En dan duurt het niet meer lang tot de lentezon weer schijnt op het kasteelterras en je in de buitenlucht, met uitzicht op de bergen, volop geniet van de lekkernijen van het kasteel.

Ga voor meer informatie en beschikbaarheid naar schloss-mittersill.com