Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Ga eens wintersporten in Zuid-Finland

Bij skiën en wintersport in Scandinavië wordt al snel aan Lapland gedacht. Niet gek, want Lapland beschikt over prachtige skigebieden. Niet alleen Fins Lapland groeit in populariteit, ook het zuiden van Finland wordt steeds meer ontdekt als wintersportbestemming.

Finland Himos
Je kunt ook uitbundig snowboarden in het Finse skigebied van Himos

Het grote voordeel van Himos, hét skigebied van Zuid-Finland, is dat je er eenvoudig met de auto komt. 

Uitstekende omstandigheden dus voor een heerlijke wintersportvakantie

Over sneeuw hebben ze in Finland niet te klagen. Wanneer de winterbanden in Nederland nog netjes in de opslag liggen, rijden in Finland al sneeuwschuivers rond. Uitstekende omstandigheden dus voor een heerlijke wintersportvakantie.

Finland Wintersport

Indrukwekkende overtocht

Om in het zuiden van Finland te komen dien je eerst de Oostzee over te steken. Als je denkt dat je vakantie pas begint op het vasteland van Finland, dan heb je het mis. De bootpassage vanuit Noord-Duitsland over de deels bevroren Oostzee is minstens zo indrukwekkend. Terwijl het schip, dat tevens als ijsbreker dient, drijvende ijsschotsen passeert heb jij alle tijd om een bezoek aan de sauna te brengen. Of waai uit op het dek en geniet van de vergezichten.

Finse bungalow met sauna

Na aankomst in de haven van hoofdstad Helsinki (kies voor een verlenging van de reis in deze prachtige stad!) vervolg je je reis via uitstekende wegen naar het wintersportgebied van Himos. Overnachten doe je in een typische Finse bungalow, uiteraard mét sauna, en de skipistes bevinden zich op steenworp afstand. Als je je geïnstalleerd hebt kan het genieten beginnen.

Skiën in Zuid-Finland

Het skigebied van Himos beschikt over 21 pistes en dankzij de blauwe, rode én zwarte skipistes is het gebied ook erg geschikt voor beginnende skiërs en snowboarders. De wachtrijen voor de 15 liften zijn bovendien kort waardoor je snel weer bovenaan de berg staat.

Finland Wintersport
Het pure wintersportgevoel in de stoeltjeslift in Himos

De uitstekend geprepareerde pistes worden in de avonduren namelijk volledig verlicht

Wil je graag na het avondeten nog een keer een afdaling maken, dan is dat ook mogelijk. De uitstekend geprepareerde pistes worden in de avonduren namelijk volledig verlicht!

Sneeuwscootertocht door de besneeuwde bossen

Ben je in Finland, dan is het haast zonde om alleen de skipistes te bezoeken. Je bent namelijk niet alleen in het land van de sauna, je bent ook op de juiste plek om een sneeuwscootertocht door de besneeuwde bossen te maken. Ervaar de kracht van deze machines en geniet vanaf de sneeuwscooter van het prachtige Finse landschap. Of ga ijsvissen en eet ’s avonds je zelf gevangen visje op. Voigt Travel heeft deze excursies al bij de winterreis naar Himos inbegrepen.

Finland
En na je scootertocht lekker knuffelen met een huskypuppy

Prachtige reizen naar Himos met Voigt Travel

Ben je overtuigd van Finland als wintersport bestemming? Finland specialist Voigt Travel biedt prachtige reizen naar Himos aan. Een leuk alternatief voor de Alpen! Bekijk de reis hier.

(Visited 842 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer