Met de winterse beelden van de Alpen lijkt de lente nog ver weg.. Maar echt, de lente komt eraan. We tellen al langzaam af. Op 20 maart 2023, begint de astronomische lente. Het perfecte moment om jezelf te trakteren op een aangename skivakantie. En waar kan dit nu beter dan in Stubai in Oostenrijk? Geniet van een heerlijk zonnetje op je gezicht terwijl je de frisse alpenlucht inademt en van de piste naar beneden roetsjt. Na de donkere maanden is een flinke dosis zon de perfecte manier om de winter af te schudden.

Genieten in de de zon.

De dagen worden langer, pistes hebben al een heel seizoen de tijd gehad om de perfecte vorm te krijgen en de natuur komt weer tot leven. Zowel de ervaren als minder ervaren wintersporters vinden naar hartenlust vermaak in het Stubaital. Met de grote variatie aan pistes is er voor iedereen meer dan genoeg te doen; van ontspannen tochtjes tot off-piste tracks en freestyle opties in Snowpark Stubai Zoo.

Gegarandeerd sneeuw

Gegarandeerd sneeuw van oktober tot juni is een zegen. In Stubai betekent de lente absoluut niet het einde van het wintersportplezier op de Stubaier gletsjer. Tijdens het skiën in het voorjaar kunnen lagen warme kleding worden vervangen door lagen zonnebrandcrème. In de vallei van de Stubai gletsjer is eindelijk het moment aangebroken waarop twee seizoenen samenvloeien. Terwijl wandelaars en fietsers de eerste sneeuwvrije paden langs de vallei verkennen, genieten wintersporters nog steeds van een overvloed aan sneeuw op de berg.

Lente-skiën in Stubai
Gegarandeerd sneeuw!

Ook de activiteiten buiten de pistes zijn het overwegen waard deze lente, zeker wanneer het langer licht is.

Terwijl wandelaars en fietsers de eerste sneeuwvrije paden langs de vallei verkennen, genieten wintersporters nog steeds van een overvloed aan sneeuw op de berg

Geniet van de vele wandelroutes en sleebanen, bind sneeuwschoenen onder en ga picknicken of haal de durfal in jezelf naar boven door te paragliden vanaf de Sonnenberg Elfer, de grootste bewandelbare zonnewijzer van de Alpen.

Barbecueën op de piste

De primeur van dit seizoen is het BBQ-kampioenschap bij de Schlick 2000. Een winterse barbecue is voor de echte sneeuwliefhebber geen onbekend fenomeen maar een professionele barbecuewedstrijd op 2.000 meter hoogte is toch wel andere koek! In het Schlick 2000 skiresort nemen zes internationale topteams het tegen elkaar op door de beste maaltijden te bereiden op de grill. Van 13 tot 15 maart 2020 zullen de geuren van de barbecues menig skiër doen watertanden.

Barbecueën op grote hoogte in Stubai.

Bij het Schlick 2000 Valley Station ticket office is de ‘BBQ Consumption and Evaluation Pass’ te verkrijgen, waarmee je van station naar station kunt skiën en de zes overheerlijke barbecuegerechten kunt proeven en beoordelen. Met behulp van een vakjury wordt er winnaar gekozen, gebaseerd op de kwaliteit, het vakmanschap en de presentatie. Het team dat de prijs mee naar huis neemt mag zich officieel de ‘Stubai Winter BBQ Champions 2020’ noemen.

Over Stubai en het Stubaital

Het Stubaital begint even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Omgeven door 80 gletsjers en 109 drieduizenders, met bekende dorpen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg, vormt het een veelzijdige en sportieve alpenbestemming. Het hele jaar door valt er in Stubai van alles te beleven, van wintersport met 62 afdalingen tot een zomer in de natuur. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, klimmen, mountainbiken, zwemmen en yoga. Wie ook in de zomer de sneeuw in wil, gaat naar de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Vanaf oktober tot juni is sneeuw gegarandeerd. De 3S Eisgratbahn is een ultramoderne lift die je razendsnel naar de top van de berg brengt. Zie voor meer informatie, aanbiedingen en evenementen


Meer informatie vind je www.stubai.at/nl/