Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Ga aapjes kijken op de piste van Courchevel

door: Karin Nijhof

De titel van dit artikel vraagt om nader uitleg. “Ga Aapjes kijken op de piste”. Het klinkt als een broodjeaapverhaal. In het skigebied van Les 3 Vallées, nabij het skigebied van Courchevel, zijn levensgrote Gorilla’s op de piste te vinden. Bovenaan de piste van La Saulire, kun je deze Gorilla’s ookwel “Wild Kongs” genoemd, bewonderen. Daarnaast zal je ook herten, beren en wolfen op de piste tegenkomen. De piste is omgetoverd tot een ware kunstexpositie in de sneeuw en heeft onder andere kunstwerken van de Franse kunstenaar Richard Orlinski (hert en wolf).

Bovenaan de piste van de La Vizelle vind je ook andere bekende kunstwerken van beroemde kunstenaars. Ook in verschillende dorpen rondom het skigebied van Courchevel zijn diverse kunstwerken op grote doeken te zien. Zelfs de kabelbaan van Saulire schijnt voorzien te zijn van een artistieke buitenkant. Sla deze kunstexpositie dan ook niet over als je in de buurt bent van Courchevel. SnowRepublic Redacteuren Monica en Rob maakten alvast de eerste foto’s van dit jaar en deze zien er spectaculair uit!

aap op de piste van Courchevel

Een aap op de piste van Courchevel, foto: Monica van Essen

Hert op de piste van Courchevel

Hert op de piste van Courchevel, Monica van Essen

Skiën in Courchevel

Voor wie van een luxe wintersportvakantie houdt, zit in Courchevel goed. Sinds 1850 staat dit skigebied bekend als de plek van de internationale jetset. Het is hier zien en gezien worden. Goedkoop is het  dan ook zeker niet. Luxueuze appartementen, toprestaurants en exclusieve nightclubs staan garant voor een fantastische dure wintersportvakantie. In het hoogseizoen betaal je 62 euro voor een skipas.

Een wolf op de piste van Courchevel

Een wolf op de piste van Courchevel, Monica van Essen

Meer mogelijkheden

Courchevel ligt dus in het skigebied van Les 3 Vallées. Dit skigebied bestaat uit ruim 600 kilometer aan piste. Fijn om te weten is, dat je vanuit de plaatsen Valthorens, Meribel en Les Menuires een dagtocht kunt maken naar het skigebied van Courchevel. Op deze manier kun je toch de artistieke beelden bewonderen.

Een beer op de piste van Courchevel

Een beer op de piste van Courchevel, Monica van Essen

Bronvermelding: www.frankrijk.nl

Foto’s: Snowrepublic Redacteuren Monica en Rob

(Visited 412 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer