Ga aapjes kijken op de piste van Courchevel

door: Karin Nijhof

De titel van dit artikel vraagt om nader uitleg. “Ga Aapjes kijken op de piste”. Het klinkt als een broodjeaapverhaal. In het skigebied van Les 3 Vallées, nabij het skigebied van Courchevel, zijn levensgrote Gorilla’s op de piste te vinden. Bovenaan de piste van La Saulire, kun je deze Gorilla’s ookwel “Wild Kongs” genoemd, bewonderen. Daarnaast zal je ook herten, beren en wolfen op de piste tegenkomen. De piste is omgetoverd tot een ware kunstexpositie in de sneeuw en heeft onder andere kunstwerken van de Franse kunstenaar Richard Orlinski (hert en wolf).

Bovenaan de piste van de La Vizelle vind je ook andere bekende kunstwerken van beroemde kunstenaars. Ook in verschillende dorpen rondom het skigebied van Courchevel zijn diverse kunstwerken op grote doeken te zien. Zelfs de kabelbaan van Saulire schijnt voorzien te zijn van een artistieke buitenkant. Sla deze kunstexpositie dan ook niet over als je in de buurt bent van Courchevel. SnowRepublic Redacteuren Monica en Rob maakten alvast de eerste foto’s van dit jaar en deze zien er spectaculair uit!

aap op de piste van Courchevel

Een aap op de piste van Courchevel, foto: Monica van Essen

Hert op de piste van Courchevel

Hert op de piste van Courchevel, Monica van Essen

Skiën in Courchevel

Voor wie van een luxe wintersportvakantie houdt, zit in Courchevel goed. Sinds 1850 staat dit skigebied bekend als de plek van de internationale jetset. Het is hier zien en gezien worden. Goedkoop is het  dan ook zeker niet. Luxueuze appartementen, toprestaurants en exclusieve nightclubs staan garant voor een fantastische dure wintersportvakantie. In het hoogseizoen betaal je 62 euro voor een skipas.

Een wolf op de piste van Courchevel

Een wolf op de piste van Courchevel, Monica van Essen

Meer mogelijkheden

Courchevel ligt dus in het skigebied van Les 3 Vallées. Dit skigebied bestaat uit ruim 600 kilometer aan piste. Fijn om te weten is, dat je vanuit de plaatsen Valthorens, Meribel en Les Menuires een dagtocht kunt maken naar het skigebied van Courchevel. Op deze manier kun je toch de artistieke beelden bewonderen.

Een beer op de piste van Courchevel

Een beer op de piste van Courchevel, Monica van Essen

Bronvermelding: www.frankrijk.nl

Foto’s: Snowrepublic Redacteuren Monica en Rob

(Visited 335 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.