Freestylers kunnen weer los in Glacier Park Kitzsteinhorn!

Door Maaike Somers | 18 oktober 2020

Een kleine twee weken geleden opende, een dag later dan gepland, het Kitzsteinhorn skigebied. Vanaf dit weekend kunnen freestylers hier weer hun hart ophalen. Dan gaat het Glacier Park namelijk ook open. Met de Easy Kicker Line, de Medium Kicker Line en de Jib Lines kan iedere freestyle skiër en freestyle boarder hier zijn tricks vertonen.

Ook de kleinste freestylers kunnen hun hart ophalen. Foto: Maaike Somers
Ook de kleinste freestylers kunnen hun hart ophalen. Foto: Maaike Somers

In december openen vervolgens het Easy Park, in januari het Central Park en in februari South Central Park. Hiermee kun je in één rit twintig obstakels pakken!

En alsof dat niet genoeg is, vind je op de Maiskogel ook nog het Maisi Park. Een funpark dat zelfs voor de jongste freestylers geschikt is.

Nog niet uitdagend genoeg?

Geniet dan van het off-piste paradijs dat Kitzsteinhorn te bieden heeft. Dankzij de sneeuwzekerheid in het gebied kun je hier vrijwel altijd off-piste skiën of boarden. Daarnaast zijn er vijf gemarkeerde ski routes die je gegarandeerd veel plezier en uitdaging bieden.

Natuurlijk geldt het motto ‘Safety first’ hier. Daarom kun je bij het Freeride Info Base alle informatie vinden die je nodig hebt om veilig op pad te kunnen.
Je kunt hier terecht voor weerinformatie en sneeuw- en lawinecondities. Maar ook je materiaal, zoals een lawinepieper kun je hier huren.

Een praktisch extraatje is de topografische kaart die je hier kunt krijgen. Hierop zie je precies hoe stijl de afdalingen zijn en wat gevaarlijke punten zijn. Vanaf hier kun je ook iedere donderdag deelnemen aan een begeleide skitour. In zo’n 3,5 uur wordt je al klimmend naar boven begeleid. Waar je allereerst beloond wordt met een fantastisch panorama uitzicht. Maar, dat is natuurlijk niet hetgeen waar je het echt voor doet. Dat is natuurlijk de afdaling! Krakende sneeuw, verse sporen trekken en glijden maar naar beneden.

(Visited 152 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer