Freestylers kunnen weer los in Glacier Park Kitzsteinhorn!

Door Maaike Somers | 18 oktober 2020

Een kleine twee weken geleden opende, een dag later dan gepland, het Kitzsteinhorn skigebied. Vanaf dit weekend kunnen freestylers hier weer hun hart ophalen. Dan gaat het Glacier Park namelijk ook open. Met de Easy Kicker Line, de Medium Kicker Line en de Jib Lines kan iedere freestyle skiër en freestyle boarder hier zijn tricks vertonen.

Ook de kleinste freestylers kunnen hun hart ophalen. Foto: Maaike Somers
Ook de kleinste freestylers kunnen hun hart ophalen. Foto: Maaike Somers

In december openen vervolgens het Easy Park, in januari het Central Park en in februari South Central Park. Hiermee kun je in één rit twintig obstakels pakken!

En alsof dat niet genoeg is, vind je op de Maiskogel ook nog het Maisi Park. Een funpark dat zelfs voor de jongste freestylers geschikt is.

Nog niet uitdagend genoeg?

Geniet dan van het off-piste paradijs dat Kitzsteinhorn te bieden heeft. Dankzij de sneeuwzekerheid in het gebied kun je hier vrijwel altijd off-piste skiën of boarden. Daarnaast zijn er vijf gemarkeerde ski routes die je gegarandeerd veel plezier en uitdaging bieden.

Natuurlijk geldt het motto ‘Safety first’ hier. Daarom kun je bij het Freeride Info Base alle informatie vinden die je nodig hebt om veilig op pad te kunnen.
Je kunt hier terecht voor weerinformatie en sneeuw- en lawinecondities. Maar ook je materiaal, zoals een lawinepieper kun je hier huren.

Een praktisch extraatje is de topografische kaart die je hier kunt krijgen. Hierop zie je precies hoe stijl de afdalingen zijn en wat gevaarlijke punten zijn. Vanaf hier kun je ook iedere donderdag deelnemen aan een begeleide skitour. In zo’n 3,5 uur wordt je al klimmend naar boven begeleid. Waar je allereerst beloond wordt met een fantastisch panorama uitzicht. Maar, dat is natuurlijk niet hetgeen waar je het echt voor doet. Dat is natuurlijk de afdaling! Krakende sneeuw, verse sporen trekken en glijden maar naar beneden.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer