advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Afgelopen zaterdag is een freerider in een lawine in de buurt van Innsbruck in een lawine terecht gekomen. De man belandde op de “Nordkette” met zijn hoofd onder de lawine. Zijn metgezel kon hem ternauwernood eronder vandaan halen.

Eerst ging het nog goed…

Kort daarvoor waren de twee 29-jarigen vertrokken voor een een free ride tour. Ze waren uitgerust met lawineuitrustingen waaronder een lawineairbag. De eerste van de twee feeriders kwam als eerste in een soort goot waarna hij aan de rechterkant daarvan wachtte op zijn vriend. De eerste veertig meter kon de tweede man volgen, maar daarna ging het mis. Een lawine van zo’n 50 meter breed, op een hoogte van 2180 meter, sleurde de man zo’n 300 meter mee naar beneden.

Hoofd onder de sneeuw

De man kon zijn airbag nog activeren, maar dat kon niet voorkomen dat hij toch gedeeltelijk begraven werd onder de sneeuw waaronder zijn hoofd. De vriend kon de man bevrijden uit de sneeuw. De onfortuinlijke freerider raakte nauwelijks gewond, maar werd voor de zekerheid toch naar het ziekenhuis gebracht.

Lawinegevaar aanzienlijk

Het lawinegevaar in Tirol is momenteel op veel plekken “aanzienlijk”, stufe 3 van 5. Het gevaar zit ‘m vooral in de drijfsneeuw en de verse sneeuw die zich niet goed hecht op de oude laag sneeuw. In Vorarlberg is het gevaar een schaaltje lager, maar het blijft zoals altijd: uitkijken geblazen. Ga altijd op pad met een volledige lawineuitrusting als je off piste gaat.

Bron: orf.at

Lees ook:

Drie mensen omgekomen door lawines in Zwitserland

Dode door lawine in Serfaus

Lawinegevaar in Tirol en Vorarlberg neemt toe

advertentie