De allerbeste freeriders strijden om de eer

Door Pauline van der Waal

Het is weer bijna zover! Van 22 tot en met 28 februari 2019 is het Skicircus het epicentrum voor de internationale freeride scene. Fieberbrunn zal net als voorgaande jaren het hoogtepunt zijn, wanneer de freeriders de top van de Wildseeloder beklimmen en door de diepe sneeuw naar beneden suizen.

Vooraf de lijnen bepalen. Foto: saalbach.com, Mirja Geh
Vooraf de lijnen bepalen. Foto: saalbach.com, Mirja Geh

Pittige wedstrijd als onderdeel van de toer

Fieberbrunn is niet de enige wedstrijd waar de freeriders aan de start verschijnen. Zo zijn er al wedstrijden geweest in Japan en Canada. In Oostenrijk klimmen de deelnemers zo’n 40 minuten omhoog naar de Wildseeloder. Ze starten op 2118 meter om 620 meter lager te eindigen, met steile stukken tot wel 70 graden hellingshoek.

En door de diepe sneeuw naar beneden! Foto: saalbach.com, Robert Bachmann
En door de diepe sneeuw naar beneden! Foto: saalbach.com, Robert Bachmann

En het publiek dan?

Je kunt de freeriders goed zien vanaf de Lärchfilzkogel op 1645 meter. Er is een waar amfitheater gebouwd van sneeuw en tijdens de race is er genoeg te beleven. Voor de close-ups kun je kijken naar het gigantische scherm dat beelden van de deelnemers toont. Wees op tijd, want er worden veel fans verwacht!

Zin om alvast lekker achterover te hangen en te kijken hoe de freeriders het er afgelopen jaar vanaf brachten? Check dan onderstaande video.

Meer over het Skicircus

Wat een heerlijkheid, freeriden in het Skicircus, oftewel Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Ben je zelf niet zo’n freerider? Dan kun je terecht op de 270 kilometer geprepareerde piste met 70 liften en 60 berghutten verspreid door het gebied. Niet voor niets is het Skicircus één van de populairste wintersportgebieden.
Meer informatie of direct boeken? Kijk op de Skicircus-website.

Alle artikelen lezen over het Skicircus.

 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer