Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De allerbeste freeriders strijden om de eer

Door Pauline van der Waal

Het is weer bijna zover! Van 22 tot en met 28 februari 2019 is het Skicircus het epicentrum voor de internationale freeride scene. Fieberbrunn zal net als voorgaande jaren het hoogtepunt zijn, wanneer de freeriders de top van de Wildseeloder beklimmen en door de diepe sneeuw naar beneden suizen. 

Vooraf de lijnen bepalen. Foto: saalbach.com, Mirja Geh
Vooraf de lijnen bepalen. Foto: saalbach.com, Mirja Geh

Pittige wedstrijd als onderdeel van de toer

Fieberbrunn is niet de enige wedstrijd waar de freeriders aan de start verschijnen. Zo zijn er al wedstrijden geweest in Japan en Canada. In Oostenrijk klimmen de deelnemers zo’n 40 minuten omhoog naar de Wildseeloder. Ze starten op 2118 meter om 620 meter lager te eindigen, met steile stukken tot wel 70 graden hellingshoek.

En door de diepe sneeuw naar beneden! Foto: saalbach.com, Robert Bachmann
En door de diepe sneeuw naar beneden! Foto: saalbach.com, Robert Bachmann

En het publiek dan?

Je kunt de freeriders goed zien vanaf de Lärchfilzkogel op 1645 meter. Er is een waar amfitheater gebouwd van sneeuw en tijdens de race is er genoeg te beleven. Voor de close-ups kun je kijken naar het gigantische scherm dat beelden van de deelnemers toont. Wees op tijd, want er worden veel fans verwacht!

Zin om alvast lekker achterover te hangen en te kijken hoe de freeriders het er afgelopen jaar vanaf brachten? Check dan onderstaande video.

Meer over het Skicircus

Wat een heerlijkheid, freeriden in het Skicircus, oftewel Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. Ben je zelf niet zo’n freerider? Dan kun je terecht op de 270 kilometer geprepareerde piste met 70 liften en 60 berghutten verspreid door het gebied. Niet voor niets is het Skicircus één van de populairste wintersportgebieden.
Meer informatie of direct boeken? Kijk op de Skicircus-website.

Alle artikelen lezen over het Skicircus.

(Visited 207 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer