Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

In Frankrijk zijn al enige tijd stakingen gaande over de verhoging van de pensioenleeftijd. Nu er ook wijzigingen zijn in de pensioenuitkeringen voor seizoensarbeiders, dreigen de Franse vakbonden de liften in de Franse skiresorts te sluiten tijdens de drukste weken van het seizoen.

Liften gesloten houden

De Franse vakbonden zijn het niet eens met de verhoging van de pensioenleeftijd. Maar nu er ook getornd wordt aan de uitkeringen voor seizoensarbeiders, die vooral werknemers in de wintersportindustrie treffen, zijn de bonden boos. De twee belangrijkste vakbonden voor lift- en seizoenarbeiders kondigden daarom een “onbeperkte” stakingsactie aan vanaf 31 januari. Dit is dezelfde dag dat vakbonden in andere sectoren hebben opgeroepen tot een nieuwe massastaking.

“We hebben besloten om tijdens de februarivakantie een staking uit te roepen omdat er in deze periode meer gehoor wordt gegeven aan eisen”, zegt Eric Becker, hoofd van de liftoperatorsafdeling van de vakbond Force Ouvrière. “We willen gehoord worden. En dat er geluisterd wordt naar onze problemen, die van invloed zijn op seizoenarbeiders “, voegde hij eraan toe.

Stakingen

Let wel: het betekent dus nog niet dat de stakingen definitief doorgaan, maar de vakbonden willen druk uitoefenen op de regering om tot een schikking te komen.

De vakbonden hebben verder gezegd dat ze ook van plan zijn om “harde actie” te ondernemen tijdens de Ski World Cup, die van 16 tot 20 maart in Courchevel wordt gehouden.

Bron: Planetski.nl | Hoofdfoto: Joost Christiani


Anderen lazen ook:

 

Hochkönig

Hochkönig, een skivakantie vol hoogtepunten

Het skigebied Hochkönig met de drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach biedt wintersporters gevarieerde skipistes met in totaal 120 kilometer pistes en 34 ultramoderne skiliften tegen een adembenemend alpendecor. Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer