Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

In Frankrijk zijn al enige tijd stakingen gaande over de verhoging van de pensioenleeftijd. Nu er ook wijzigingen zijn in de pensioenuitkeringen voor seizoensarbeiders, dreigen de Franse vakbonden de liften in de Franse skiresorts te sluiten tijdens de drukste weken van het seizoen.

Liften gesloten houden

De Franse vakbonden zijn het niet eens met de verhoging van de pensioenleeftijd. Maar nu er ook getornd wordt aan de uitkeringen voor seizoensarbeiders, die vooral werknemers in de wintersportindustrie treffen, zijn de bonden boos. De twee belangrijkste vakbonden voor lift- en seizoenarbeiders kondigden daarom een “onbeperkte” stakingsactie aan vanaf 31 januari. Dit is dezelfde dag dat vakbonden in andere sectoren hebben opgeroepen tot een nieuwe massastaking.

“We hebben besloten om tijdens de februarivakantie een staking uit te roepen omdat er in deze periode meer gehoor wordt gegeven aan eisen”, zegt Eric Becker, hoofd van de liftoperatorsafdeling van de vakbond Force Ouvrière. “We willen gehoord worden. En dat er geluisterd wordt naar onze problemen, die van invloed zijn op seizoenarbeiders “, voegde hij eraan toe.

Stakingen

Let wel: het betekent dus nog niet dat de stakingen definitief doorgaan, maar de vakbonden willen druk uitoefenen op de regering om tot een schikking te komen.

De vakbonden hebben verder gezegd dat ze ook van plan zijn om “harde actie” te ondernemen tijdens de Ski World Cup, die van 16 tot 20 maart in Courchevel wordt gehouden.

Bron: Planetski.nl | Hoofdfoto: Joost Christiani


Anderen lazen ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer