Wintersport in Frankrijk betekent: grote skigebieden, lange, brede pistes en een prachtig off-piste aanbod. De laatstgenoemde is een steeds belangrijker onderdeel van de wintersport en vooral voor de boarders onder ons. Frankrijk heeft prachtige opties, waarvan je de onderstaande gebieden als snowboarder zeker geprobeerd moet hebben.

Zorg bij off-piste wel dat je goed voorbereid op pad gaat, het liefst met een gids die het gebied kent

Avoriaz – De eerste snowboardbestemming in Frankrijk

Avoriaz was een van de eerste dorpen in Frankrijk waar men zich richtte op de snowboardsport. Hier vond je gemarkeerde gebieden speciaal voor boarders. Ondanks dat het dorp tegenwoordig onder skiërs ook erg populair is, kun je hier als snowboarder rekenen op een uitstekend aanbod. Je vindt hier namelijk veel off piste mogelijkheden en een snowpark dat volledig is gebouwd met natuurlijk materiaal (The Stash).

Franse gebieden
Snowpark

Een off-piste gebied dat je bij een bezoek meepakt, is de Canyon du Pschott Snowzone. Check van tevoren de lawine-condities en vergeet je 3-eenheid niet. Hier vindt je veel ruimte, natuurlijke halfpipes, cliff-drops en meer. Als snowboarder moet je Avoriaz een keertje bezocht hebben!

Les Arcs – Apocalypse Snow

Les Arcs genoot in de jaren ‘80 vooral bekendheid vanwege de film Apocalypse Snow (zie de Youtube film hieronder). Sterker nog, de film bracht een ware snowboardrevolutie op gang. De door Regis Rolland geregisseerde film ging namelijk over een heldhaftige snowboarder die achterna gezeten werd door slechteriken op ski’s. Waarom? Hij had ‘de geheimen van het skiën’ gestolen. Veel actie en onzin, maar de film zorgde er wel voor dat Les Arcs veel snowboarders aantrok. Dat is nog steeds zo en je vindt bij Les Arcs dan ook prachtige off-piste mogelijkheden. Zo beginnen boven de Peisey-Vallandry lift een aantal mooie routes die voor beginners geschikt zijn. Off-piste experts kunnen wagen de Aguille-Rouge te bedwingen, wel met een gids natuurlijk!

La Grave la Meije – Extreem off-piste gebied

Als freeride expert moet je een bezoek aan La Grave hebben gebracht. Veel ervaring is echter wel erg belangrijk, want La Grave is een extreem gebied. Je vindt hier nauwelijks tot geen normale afdalingen en het gebied is een off-piste walhalla. La Grave is erg populair onder de pro’s en kent steile afdalingen, gletsjerspleten, diepe afgronden en vooral veel uitdaging voor de ervaren- en goed voorbereidde-off-piste wintersporter.

Je vindt hier nauwelijks tot geen normale afdalingen

Ga hier niet de berg op zonder lawine-uitrusting, klimijzers en een ervaren gids die het gebied goed kent. Voldoe je aan al de eisen, dan is La Grave een absoluut avontuur dat je als off-piste snowboarder moet hebben meegemaakt. Met een splitboard kun je alle kanten op met betrekking tot het stijgen en rijden door de verse poeder!

Frankse skigebieden
Pow pow poooowder!

Zonder meer vind je in Frankrijk nog veel meer prachtige off-piste gebieden voor snowboarders. De gebieden zijn hier zo uitgestrekt dat je er altijd wel een mooie mogelijkheid kunt vinden. Zorg bij off-piste echter wel dat je goed voorbereid op pad gaat, het liefst met een gids die het gebied kent. Off-piste is een prachtig onderdeel van de wintersport, echter niet zonder risico’s.


Lees meer over wintersport in Frankrijk


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer