De Franse Olympische skiër David Poisson is tijdens een training in Canada verongelukt. Het tragische ongeluk gebeurde gister tijdens een training die plaatsvond in het Nakiska ski resort, ten westen van Calgary. Poisson kwam ter val en overleefde deze niet. Hij is 35 jaar geworden.

De Franse ski federatie heeft het nieuws gisteravond bevestigd: The federation joins the pain of his loved ones in these particularly difficult times”.

David Poisson
David Poisson gewikkeld in de Franse vlag

Twee keer brons

Poisson was zich in Canada aan het voorbereiden voor de komende wereldbeker wedstrijden in Noord-Amerika. Hij veroverde in 2013 nog de bronzen medaille tijdens de afdaling bij de wereldkampioenschappen. In december 2015 nam hij opnieuw brons mee tijdens de wereldbekerafdaling in Santa Caterina.

Op social media tonen verschillende Olympiërs hun medeleven. Poisson was erg geliefd op het ski-circuit en stond bekend om zijn grote grijns. Hij had de bijnaam ‘Caillou’ (kleine steen) vanwege zijn kleine, gedrongen lichaamsbouw. Poisson debuteerde tijdens de wereldbeker in 2004. Hij heeft Frankrijk twee keer vertegenwoordigd tijdens de Olympische winterspelen.

De Franse skibond heeft geen details bekend gemaakt over het ongeluk.

Tweede tragische ongeluk

Het is niet de eerst keer dat het Franse skiën door een tragedie is getroffen. Wereldkampioen Super G Regine Cavagnoud stierf tijdens een botsing tijdens de training in 2001.

Bron: www.theguardian.com

(Visited 437 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.