advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


De Franse skistations maken van hun pistes een soort van pretpark valt ons op. Skiën is maar bijzaak geworden en kennelijk zijn de zwarte pistes niet meer uitdagend genoeg. De pistes krijgen dierenthema’s, worden niet meer allemaal geprepareerd en op verschillende plaatsen langs de piste staan grote borden die je snelheid tonen. Kijk niet vreemd op als er links of rechts van je wintersporters op luchtmatrassen met handvatten de berg af komen stuiven. Het lijkt werkelijk waar wel een groot speelparadijs!

Chatel
Met je gezicht naar beneden van de tokkelbaan in Châtel (foto: skiplanet)

 

Tokkelbaan in Châtel

In het plaatsje Châtel kun je met 100 kilometer per uur de vallei overvliegen. Bij deze tokkelbaan hang je een paar kilometer met je gezicht naar beneden, je ski’s of snowboard worden later naar je toe gebracht. Je hebt hier ook een speciale baan waarmee je met een bodyboard op je buik de berg af komt racen.

Het lijkt werkelijk waar wel één groot speelparadijs!

Bungee jumpen

In Tignes kunnen skiërs een sprong maken van maar liefst 40 meter hoogte. Je blijft dan nét op tijd boven de grond hangen dankzij het bungeekoord.

De omgebouwde pistebully tot foodtruck

 

Wat kun je er nog meer tegenkomen

In Gervais-Mont-Blanc kun je een ware pistebully tegenkomen die is omgebouwd tot foodtruck. In Valloire kun je samen met lama’s een heerlijke sneeuwwandeling maken en in Les Gets hebben ze een 145 jaar oude draaimolen opgeknapt. In Morzine hebben ze zelfs een hele yogapiste gecreëerd. Al met al kunnen we concluderen dat de hedendaagse wintersport niet meer alleen uit skiën bestaat. Ik persoonlijk vind het een leuke ontwikkeling.

 

advertentie