Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Franse gebieden gaan door met voorbereiding op veilig winterseizoen

Door Patricia Christiani

Alle spelers in de wintersportgebieden zijn zich volledig van bewust van de ernst van de huidige gezondheidscrisis, zo ook de Franse skigebieden. Zij passen zich dan ook aan, en voeren de maatregelen van de Franse overheid door om de verspreiding van het virus tegen te gaan en zo de Franse gebieden zo veilig mogelijk te maken als de lockdown wordt opgeheven. De huidige lockdown in Frankrijk die 30 dagen duurt (van 29 oktober tot tenminste 1 december), moet het aantal dagelijkse besmettingen omlaag brengen.

Veilig op vakantie

Ze doen hun best, want er is natuurlijk wel iets te winnen: een veilig wintersportseizoen. Jean-Luc Boch, voorzitter van France Montagnes en van de ANMSM (Association Nationale des Maires de Stations de Montagne) zegt hierover: “Sinds de opkomst van het virus en de vervroegde sluiting van de wintersportgebieden afgelopen maart werken alle spelers in de Franse skigebieden nauw samen met de Franse overheid. Al in het voorjaar hebben alle betrokkenen gezondheidsprotocollen opgesteld. Geconfronteerd met deze tweede lockdown en een situatie die met de dag verandert, baseren wij onze werkwijzen op de kennis die we hebben van onze klanten, op de ervaring die wij hebben in het beheer van hun routing en onze onvolprezen kennis van onze eigen omgeving om alle Franse wintersportgebieden weer te kunnen openen”.

Boch geeft aan dat er nog steeds hard wordt gewerkt aan de voorbereiding van de opening van het nieuwe seizoen. “Wij kunnen u garanderen dat alle medewerkers en economische belanghebbenden van de Franse skigebieden onverminderd doorgaan met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. In de komende weken zullen we met de Franse overheid samenwerken om, zodra het kan, onze klanten in de allerbeste omstandigheden te verwelkomen”.

Samenwerken

Om deze reden hebben alle spelers in de Franse berggebieden (wintersportgebieden, skischolen, winkels, verhuurders van skimaterialen, accommodaties, toeristenbureaus, bars en restaurants) de handen ineengeslagen om hun wederzijdse inspanningen met elkaar af te stemmen. Met als doel de Franse Alpen zo veilig mogelijk te maken, zodat alle gasten -met inachtneming van extra gezondheidsmaatregelen- een geweldige vakantie kunnen beleven.

En tot die tijd wachten we…met smart…
Wil je meer weten over de coronamaatregelen in de Franse Alpen, kijk dan hier!

Hoofdfoto: Pixabay

Anderen lazen ook:

(Visited 304 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer