advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Montgenèvre, in de Franse Alpen, is het eerste skigebied ter wereld dat volledig ‘smart’ is. Toeristen en bewoners kunnen vanaf deze winter gebruik maken van gratis wifi en een mobiele app. Daarin vind je belangrijke actuele informatie zoals de staat van pistes en weersverwachtingen (beschikbaar voor iOS en Android).

Montgenèvre wil wintersportervaring verbeteren

Het project heeft een drietal doelen:

  1. het verbeteren van de wintersportervaring
  2. het eenvoudiger maken van het leven voor bezoekers en bewoners en
  3. het ondersteunen van de economische ontwikkeling van één van de oudste skigebieden van Frankrijk. Zo brengt de Montgenèvre-app alle informatie samen die toeristen nodig hebben. Zij krijgen onder meer realtime informatie over de beschikbaarheid van skiliften, pistes en golfbanen.

Verspreid over het resort zijn 31 wifi-hotspots ingericht, om wintersporters betere toegang tot deze data te geven. Zij beschikken over sneeuwrapporten, lawinewaarschuwingen en kunnen  de staat van pistes via de webcams bekijken. Middels gedetailleerde kaarten kun je het volledige gebied bekijken, compleet met gedetailleerde 3D-beeldenl Daarnaast biedt de app ook informatie over routes, hellingspercentages, lengtes en moeilijkheidsgraden.

Smart Montgenèvre Smart MontgenèvreSmart Montgenèvre

Smart Resort

“Voor Montgenèvre betekent het veel om een ‘smart resort’ te zijn”, zegt Guy Hermitte, de burgemeester van Montgenèvre. “Het verbetert de stad voor de bewoners en toeristen, het versterkt de economische en sociale activiteiten in onze regio en het maakt het voor ons mogelijk om onze uitdagingen op een duurzame manier aan te gaan.

Lees ook:

Franse skigebieden die niet mogen ontbreken op je bucketlist

10 Franse wintersportplaatsen die wij verkeerd uitspreken

advertentie