Bij wintersport denk je er misschien niet direct aan om op een boerderij te verblijven. En dat is zonde! Want in het Italiaanse Zuid- Tirol vind je ruim 1600 vakantieboerderijen van Roter Hahn! Waarvan een groot gedeelte in of heel dichtbij een skigebied ligt. Op deze manier verblijf je pas écht in de natuur. De accomodaties zijn kleinschalig en in alle categoriën van luxe te vinden. Het persoonlijk contact met de eigenaren maakt het een uniek verblijf.

En wat denk je van het ontbijt. Altijd gemaakt van dagverse producten, waarbij een groot deel van de producten van de eigen boerderij is. Hoe leuk is dat. Je kinderen kunnen ’s ochtends helpen om de eitjes te rapen die jij even later bij je ontbijt eet.

Onze boerderij staat in St. Gertraud in het Ultental. Oberhausgut, bij de familie Gamper. We verblijven hier in een luxe en ruim appartement, wat van alle gemakken is voorzien. Én de boerderij beschikte over een verrassend luxe én unieke sauna. Hieronder een foto impressie van ons verblijf op de boerderij in het Ultental. Binnenkort lees je er nog veel meer over!

De boerderij ligt om de hoek van skigebied Schwemmalm. Een gezellig skigebied, wat nog niet echt is ontdekt door de grote hordes toeristen. En dat is best fijn! Want geen rijen voor de liften, pistes die je bijna voor jezelf alleen hebt en altijd een plekje op een zonnig terras.

Je vindt in het skigebied heerlijke brede pistes die voornamelijk geschikt zijn voor de gevorderde skiër. De pistes zijn veelal rood en zwart. De blauwe pistes zijn verbindingspaden. Daarnaast biedt het gebied heel veel wandelroutes!

Lees hier een uitgebreid verslag over ons bezoek aan de Roter Hahn boerderij en over het skigebied Schwemmalm.

Copyright alle foto’s: Maaike Somers, Snowrepublic

(Visited 321 times, 1 visits today)