Vorige week was ik op uitnodiging van Andorra om zelf te ervaren hoe het is om in dit prinsendom te gaan skiën en snowboarden. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Kijk mee naar de selectie van de mooiste foto’s die ik daar maakte. Later deze week publiceer mijn uitgebreide reisverslag waarin al jouw vragen rondom wintersporten in Andorra worden beantwoord.

GrandValira

Het grootste skigebied van Andorra is GrandValira. Hier vind je 210 kilometer aan pistes waarvan heel veel blauwe pistes. Daarmee is dit gebied bij uitstek geschikt voor beginners.

Pal Arinsal

Het een-na-grooste skigebied van Andorra is Pal Arinsal, bestaande uit de gebieden Pal en Arinsal verbonden door een gondel. Hier vind je 63 kilometer piste en is een walhalla voor families met kinderen.

Naturland & Moonbiken

Eén van de meest toffe dingen die ik Andorra heb gedaan was “moonbiken” in het enorme natuurgebied Naturland. Een moonbike is een elektrisch vehicle met voorop een ski en achterop een rupsband waarmee je door de sneeuw kunt crossen. We hadden het geluk dat we dit bij een prachtige zonsondergang deden.

Jump in the air | Foto: Saskia Smulders

Reisverslag

In het reisverslag dat ik later deze week deel vind je de antwoorden op al jouw vragen over wintersporten in Andorra. Hoe groot zijn de gebieden? Is het duur? Is er après-ski? En nog veel meer! Tot dan. Ik maakte trouwens ook een reel van mijn tripje naar Andorra. Deze is te zien hieronder te zien en op onze Instagram pagina.