Onlangs mochten wij op uitnodiging van Savoie Mont Blanc, waartoe het Franse Avoriaz behoort, de seizoenstart op 9 december 2022 van dit behoorlijk indrukwekkende gebied meemaken. Binnenkort volgt ons reisverslag op Snowrepublic.nl. Maar we nemen je nu alvast mee naar Avoriaz, onderdeel van megaskigebied Les Portes du Soleil. Geniet mee van de foto’s!

Avoriaz is een dorp met een bijzondere ontstaansgeschiedenis en is bebouwd met een aparte architectuur. Maar bovenal: geheel autovrij! Al het vervoer gaat hier met paard en wagen of sneeuwscooter. Of op de ski natuurlijk, waarmee alle accommodaties ski in, ski out zijn.

Tijdens ons bezoek in het weekend van 9 december opende het skigebied net haar deuren, onder andere met het evenement Rock on Snow, waar meer dan 70 merken hun gear voor dit seizoen presenteerden, en wat ook nog getest mocht worden. En een droomstart voor Avoriaz was het: toen we aankwamen viel er net een enorme bak nodige sneeuw: meer dan genoeg om het openingsweekend spectaculair te laten starten!

Avoriaz is onderdeel van Portes du Soleil wat maar liefst 650 pistekilometers in twee landen beslaat. Je skiet hier zo naar Zwitserland en weer terug: een bijzondere ervaring!

Les Portes du Soleil is een verrassend divers skigebied. Kan natuurlijk ook bijna niet anders met 650 kilometer, maar naast kilometervreten kun je hier ook volop genieten van brede en lange pistes met geweldig uitzicht. En pittoresk skiën tussen de bomen! Wij hadden dubbelop mazzel, want er viel precies in het openingsweekend ook nog eens zo’n 80 cm aan verse sneeuw. Wat een topcondities!

Een droomstart voor Avoriaz dus…en dan was het ook nog eens fantastisch weer, hoewel wel wat fris met zo’n -10 overdag, maar dit is zelfs voor dit hooggelegen gebied erg koud. Avoriaz ligt op 1800 meter hoogte.

Naast je eindeloos tochten maken kun je ook pad met en E-fatbike. Super leuk om te doen, zeker voor de fietsers onder ons!

Meer dan aangenaam verrast zijn we door dit gebied, dat minder bekendheid geniet dan andere grote skigebieden als Les Trois Vallées. Binnenkort lees je alles over Avoriaz en Les Portes du Soleil en vertellen we je precies waarom dit gebied echt anders dan anders is…!

Hoofdfoto en foto’s: Patricia Christiani


Anderen lazen ook:

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer