ADVERTENTIE
Karinthië


Het culinaire Walhalla Savoie Mont Blanc blijkt een paradijs voor echte lekkerbekken

Bij Snowrepublic zijn we verslingerd aan wintersport, maar ook voor de meesten van ons geldt dat een sneeuwvakantie in de bergen al lang niet meer alleen draait om skiën en snowboarden. Zeker niet tijdens een skivakantie in de Franse regio Savoie Mont Blanc. Alle liefhebbers van de winter kunnen voor, tijdens en na een sportieve dag op of naast de pistes de vingers aflikken bij de meest smakelijke gerechten. Van foodtrucks op de pistes tot hoog aangeschreven sterrenrestaurants. Het culinaire Walhalla Savoie Mont Blanc blijkt dan ook een paradijs voor echte lekkerbekken.

Hip en trendy

ADVERTENTIE


Geen traditionele gerechten, maar hippe (veggie) burgers en hotdogs. Dat serveren de foodtrucks – in de sneeuw piste-bashers genoemd – van La Folie Douce Saint Gervais Mont-Blanc en La Folie Douce Val Thorens.

Foodtrucks
La Folie Douce Foodtruck.

Bij La Folie Douce – één van de bekende après-ski clubs van de Franse Alpen – dreunen niet alleen de nieuwste beats over het terras, maar kan er ook uitstekend worden gegeten in het hippe La Fruitière of La Petite Cuisine, waar gerechten met lokale producten worden bereid. Bovendien heeft La Folie Douce Val d’Isère een heuse wijnkelder, met talloze wijnen voor een smaakvolle ‘flight’. Wie na een dag skiën een ‘wereldreis’ wilt maken naar Azië, kan terecht bij restaurant Nama (onderdeel van vijfsterrenhotel Aman Le Mélézin in Courchevel). Hier worden trendy Japanse gerechtjes geserveerd zoals sashimi, sushi en gegrilde Wagyu beef.

Hier worden trendy Japanse gerechtjes geserveerd zoals sashimi, sushi en gegrilde Wagyu beef

Lokale pareltjes

Reizen en ontdekken gaan hand in hand, zo ook het ontdekken van de lokale keuken. In Savoie Mont Blanc gaat de voorkeur niet uit naar een schnitzel met een biertje, maar geniet men liever van een Franse kaasplank – in de regio worden maar liefst 80 verschillende kazen geproduceerd – met een lokale wijn.

Geliefd onder de lokale bevolking is restaurant L’Alpage in Arêches-Beaufort, waar traditioneel ‘comfort food’, wordt geserveerd in riante porties

Typische gerechten uit de streek zijn de tartiflette, raclette en natuurlijk de Savoyarde kaasfondue. Geliefd onder de lokale bevolking is dan ook restaurant L’Alpage in Arêches-Beaufort, waar traditioneel ‘comfort food’, wordt geserveerd in riante porties.

Bij Table de Jeanne – een restaurant naar de hand van sterrenchef Jean-Michel Bouvier – worden de gasten mee terug in de tijd genomen met een traditioneel menu gebaseerd op grootmoeders keuken. Een lokaal gerecht zoals Matefaim, mag hier dan ook niet ontbreken.

Over Savoie Mont Blanc
Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten.

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen

Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.


Lees alles over dit enorme skigebied op www.savoie-mont-blanc.com


 

ADVERTENTIE
Club Med

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here