Welke optie kies jij om dit mooie skigebied te verkennen?

Door: Pauline van der Waal | Crans-Montana

Een Zwitsers skiparadijs met ruim 140 kilometer aan piste met een waanzinnig uitzicht op bergtoppen van de Matterhorn tot aan de Mont Blanc. Crans-Montana is een geweldige bestemming voor een heerlijke wintersport. Het dorp ligt op 1500 meter en bestaat eigenlijk uit twee aan elkaar gegroeide dorpen: Crans-sur-Sierre en Montana. Deze winter introduceert Crans-Montana aantrekkelijke skipasprijzen voor de enthousiaste wintersporter.

Foto: Crans-Montana tourisme Valais - 2010 Omaire (PHOTO-GENIC.CH/ OLIVIER MAIRE)
Foto: Crans-Montana tourisme Valais – 2010 Omaire (PHOTO-GENIC.CH/ OLIVIER MAIRE)

Maak 365 dagen per jaar gebruik van de lift

De skiliften van Crans-Montana-Aminona zijn nu 365 dagen per jaar geopend. Om dit te vieren is een jaarpas verkrijgbaar voor het bijpassende tarief van CHF 365,-. Wil je hier gebruik van maken? Koop dan je pas aan het begin van een actieperiode. Zorg dat je op tijd bent, want elke periode zijn er slechts een beperkt aantal passen voor deze prijs. Zijn die uitverkocht, dan stijgt de prijs. Je kon de pas die inging per 1 december 2020 kopen tot 30 november. Nu is het wachten op de volgende actieperiode.


Lees meer over de Pass 365


Foto: Crans-Montana Jerome Glassey
Foto: Crans-Montana Jerome Glassey

Door slim te boeken krijg de beste prijs

Crans-Montana-Aminona (CMA) werkt met dynamische prijzen. Een beetje zoals je kent van luchtvaartmaatschappijen. Wanneer je je vakantie ruim van tevoren boekt, kun je voor een super mooie prijs op reis. Zeker wanneer je buiten het hoogseizoen gaat. Zo kost een dagskipas aan de kassa CHF 89,-, maar als je een gunstige datum kiest en vooraf boekt, kun je al voor CHF 15,- een hele dag de piste op! Zwitserland duur? Dat valt dus wel mee!


Zien hoe het werkt? Ga naar de website van CMA


Foto: Crans-Montana Jerome Glassey
Foto: Crans-Montana Jerome Glassey

Of gebruik de HotelPass

Voor nog meer gunstige prijzen introduceert CMA samen met een groot aantal hotels de HotelPass. Wanneer je een overnachting boekt in een van de deelnemende hotels, dan krijg je je skipas voor CHF 49.- per dag! En ook nog eens heerlijk flexibel, want je bepaalt zelf of je de pas op de dag van aankomst of de dag na je overnachting wilt gebruiken. Gewoon bij je boeking aangeven dat je van deze aanbieding gebruik wilt maken en ter plekke bepaal je wanneer je wilt gaan skiën.

Je betaalt zelfs alleen voor wat je gebruikt. Wilde je bijvoorbeeld drie dagen skiën, maar is het een dag zulk slecht weer dat je lekker in de spa van je hotel blijft? Geef de skipas voor die dag af bij de receptie en hij wordt niet in rekening gebracht! Hoe relaxt is dat?


Voor meer informatie kijk je op de website van HotelPass


Foto: Crans-Montana Jerome Glassey
Foto: Crans-Montana Jerome Glassey

Meer over wintersport in Crans-Montana

Crans-Montana ligt op zo’n 2,5 uur rijden vanaf Genève. Vanuit het dorp op 1500 meter heb je een prachtig uitzicht op de omliggende bergtoppen, maar vanaf de ski’s is dat natuurlijk nog beter.

Het skigebied loopt tot aan de gletsjer Plaine Morte op 3000 m. Vlak boven de boomgrens liggen er prachtige, brede en goed onderhouden pistes, waardoor beginners hier perfect kunnen oefenen. Natuurlijk zijn deze pistes ook heerlijk om ontspannen te kunnen carven. Rondom Crans-Montana kun je ook mooi wandelen en langlaufen.

Crans Montana

Je kunt Crans-Montana goed bereiken met de trein. Die stopt in Sierre, waarvandaan je de tandradbaan neemt die je in het wintersportdorp afzet. De dichtstbijzijnde luchthaven is Genève op 180 km afstand.


Check voor alle informatie de website van Crans-Montana